Lancom Systems en Alcatel-Lucent Enterprise werken samen

De producent van communicatie-, netwerk- en cloudoplossingen, Alcatel-Lucent Enterprise, gaat een samenwerking aan met Lancom Systems. Hiermee breidt Alcatel-Lucent Enterprise zijn portfolio van beveiligingsoplossingen uit.

De Duitse aanbieder van netwerkinfrastructuur Lancom Systems en het technologieconcern Alcatel-Lucent Enterprise zijn nu verbonden door een partnerschap. Met deze samenwerking breidt Alcatel-Lucent Enterprise haar VoIP PBX-systemen uit met beveiligingscomponenten van Lancom Systems.

Door de integratie van de door Alcatel-Lucent gecertificeerde Session Border Controller (SBC) in de VoIP VPN-routers van de leverancier van netwerkapparatuur kunnen met name kleinere bedrijven veilig en naadloos migreren van ISDN/analoge telefonie naar een all-IP netwerk. De VoIP-routers van Lancom vormen nu een aanvulling op de Alcatel-Lucent OXO Connect en OXO Connect Evolution telefooncentrales. Door middel van een protocolconversie via transcoder moeten alle veiligheidsaspecten worden afgedekt.

Niet alleen worden gebruikers beschermd tegen aanvallen van hackers, maar de op IPSEC gebaseerde VPN-tunnel moet ook veilige toegang mogelijk maken voor onderhoud op afstand, licentie-updates, software-updates en cloud-diensten, evenals de VPN-gebaseerde verbinding van externe medewerkers met bureautelefoons.

Het nieuwe serviceconcept biedt dus veilige diensten waarmee medewerkers ook vanuit huis betrouwbaar kunnen werken. Kantoornummers kunnen met een simpele klik worden doorgeschakeld naar andere nummers of mobiele toestellen. Bovendien is het mogelijk om videoconferenties te houden of schermen en documenten te delen voor interacties met klanten, partners of collega’s vanuit huis.