Komsa heeft nu Digitus-producten van Assmann in portefeuille

De telecommunicatiedistributeur Komsa breidt zijn portefeuille uit met zakelijke producten van de in Lüdenscheid gevestigde leverancier Assmann Electronic. Vooral in de glasvezelbranche ziet het bedrijf goede groeimogelijkheden.

Netwerk- en serverkasten, patchpanelen, Keystone Jacks, kabels en accessoires – al deze producten uit de Digitus Professional-lijn van Assmann zullen in de toekomst ook bij de TC-distributeur Komsa worden opgenomen. Assmann hoopt door de nieuwe distributieovereenkomst een bredere markttoegang te krijgen en Komsa een uitbreiding van haar oplossingenportfolio op het gebied van netwerkinfrastructuur. Assmann-producten worden bijvoorbeeld gebruikt in datacenters, bij industriële bedrijven, autofabrikanten, luchthavens of universiteiten.

Verdere uitbreiding van de samenwerking is gepland

“Met Komsa hebben we een sterke partner in huis gehaald die ons productportfolio via zijn netwerk gericht zal distribueren naar de ICT-vakhandel en systeemhuizen in heel Duitsland, waardoor Digitus Professional een aanzienlijk grotere marktpenetratie krijgt”, aldus Karola Bode, Managing Director bij Assmann.

“Digitus Professional is een ideale aanvulling op ons portfolio en stelt ons in staat onze activiteiten op het gebied van oplossingen uit te breiden met zeer gespecialiseerde systeemhuizen in de glasvezelsector,” aldus Steffen Ebner, Hoofd B2B Sales bij Komsa. “Wij zien een groot marktpotentieel in het hoogwaardige productassortiment van Assmann en zullen de samenwerking successievelijk blijven uitbreiden”, voegde Ebner eraan toe.

De twee partners

De Komsa Group, gevestigd in Hartmannsdorf, viert dit jaar haar 25-jarig bestaan en heeft zich sinds haar oprichting in 1992 ontwikkeld tot een van de grootste telecommunicatiedistributeurs van Duitsland. Het is gespecialiseerd in distributie, geïntegreerde diensten en reparatiediensten.

Assmann Electronic werd in 1969 opgericht in Lüdenscheid, Zuid-Westfalen, als fabrikant van connectoren en adapters. Vandaag de dag timmert het bedrijf aan de weg met producten op het gebied van netwerkinfrastructuur en computeraccessoires.

Het Digitus-merk, opgericht in 1994, omvat producten op het gebied van smart home, beveiliging en bewaking, videodistributie, connectiviteit, maar ook kabels en adapters. Het merk Digitus Professional omvat kastsystemen, aansluit- en verdeelsystemen voor glasvezelcomponenten en koperaansluittechniek.