Starface neemt Teamfon over

De UCC-fabrikant Starface uit Karlsruhe neemt Teamfon over. Resellers kunnen het portfolio van de in München gevestigde aanbieder van cloud-telefonie aan hun klanten verkopen met de juiste certificering. Teamfon CEO Thomas Weiß zal deel gaan uitmaken van het Starface management.

Sterface timmert al een goed jaar aan de weg met de uitbreiding van zijn partnernetwerk. Volgens Florian Buzin, CEO bij Starface, is het verklaarde doel een marktaandeel van tien procent te bereiken. Momenteel is het marktaandeel ongeveer drie procent, volgens Starface. Het bedrijf uit Karlsruhe wil dit bereiken door zijn cloud-activiteiten te versterken. Door de overname van de in München gevestigde cloud PBX-leverancier Teamfon, doet Starface nu felbegeerde cloud-expertise op.

Teamfon ontwikkelt en verkoopt het multi-client platform Teamsip. Het is de bedoeling dat de oplossing in de toekomst als white label in het cloudportfolio van Starface wordt geïntegreerd. Tot nu toe richtte het zich uitsluitend op UCC-oplossingen voor individuele klanten.

Door de overname breidt de fabrikant ook zijn partnerlandschap uit, zijn aantal werknemers en krijgt het een nieuwe locatie. Thomas Weiß, CEO van Teamfon, treedt met onmiddellijke ingang toe tot het Starface managementteam dat bestaat uit Barbara Mauve, Florian Buzin en Jürgen Signer. Hij zal de activiteiten van Teamfon blijven leiden als lid van het Starface managementteam.

Het portfolio van het in Karlsruhe gevestigde bedrijf wordt momenteel exclusief door de distributeur Herweck op de markt gebracht. Het is nog niet bekend of Starface nu ook zal samenwerken met de Teamfon-distributeur Acmeo. Volgens Jürgen Signer, COO van Starface, is Acmeo “als distributeur in de cloud- en managed services-omgeving potentieel een heel interessante partner.” Of delen van de Starface-portfolio via Acmeo op de markt zullen worden gebracht is “nog volledig open – en hangt uiteindelijk af van de vraag of er voor beide partijen een toegevoegde waarde is”. Het bedrijf uit Hannover brengt momenteel het white-label aanbod van Teamfon op de markt onder de naam “CloudPhone”.

De investeringsmaatschappij SF Technologies Holding zit al ruim twee jaar achter Starface en nu ook Teamfon. Met de hulp van de investeerder moet de groei worden gestimuleerd, het marktaandeel worden uitgebreid en het partnernetwerk worden uitgebreid. Verdere overnames zouden dus kunnen volgen.