Uwe Bauer verlaat Komsa

De langjarige Komsa-manager Uwe Bauer, tot voor kort CEO van de distributeur, verlaat verrassend genoeg het bedrijf. Eigenlijk zou hij pas op 1 mei het voorzitterschap van de raad van bestuur overdragen aan manager Pierre-Pascal Urbon.

De herstructurering van de raad van bestuur bij Komsa neemt een verrassende wending: Uwe Bauer, tot dusver CEO van de groep, heeft op 30 april al zijn functies neergelegd en de onderneming verlaten. Dat heeft de distributeur uit Hartmannsdorf in Saksen vandaag bekendgemaakt. Bauer had het bedrijf sinds medio 2017 geleid.

Komsa kondigde op 1 april een herschikking van de raad van bestuur aan. Volgens dit bericht zou de directeur pas op 1 mei het voorzitterschap van de raad van bestuur hebben overgedragen aan directeur Pierre-Pascal Urbon, die van de zonne-energiesector overstapt naar de ICT-distributie. Daarna zou Bauer echter lid van de raad van bestuur zijn gebleven met verantwoordelijkheid voor de B2C-distributie.

Nu liggen de zaken anders: tegen de achtergrond van “de strategische en structurele herschikking” van de groep is Bauer met de raad van commissarissen een minnelijke schikking overeengekomen over de beëindiging van zijn functies als lid van de raad van bestuur en algemeen directeur, aldus de verklaring van Komsa. Zijn vorige rol als B2C-bestuurslid wordt overgenomen door Steffen Ebner, die nu als verkoopdirecteur verantwoordelijk wordt voor de B2B- en B2C-segmenten.

20 jaar bij het bedrijf

Bauer was sinds 2000 in dienst bij Komsa en heeft sindsdien managementfuncties bekleed. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Kerstin Grosse bedankte hem “voor zijn diensten aan de Komsa Group en voor zijn succesvolle inzet voor de onderneming”. Daarbij legde zij de nadruk op zijn prestaties bij de opbouw van de samenwerking tussen Aetka en de gespecialiseerde detailhandel en bij de combinatie van brick-and-mortar retail en e-commerce. Als CEO was de manager de afgelopen drie jaar “doorgegaan met het positief ontwikkelen van de inhoud van het bedrijf”.