Archos presenteert twee nieuwe Graphite-smartphones

Op het Mobile World Congress presenteert Archos twee nieuwe smartphones uit de Graphite-serie, die beschikken over een dubbele camera, een vingerafdruksensor, Android Nougat, USB-C en LTE.

Archos presenteert op het MWC de Archos 50 en 55 Graphite-smartphones. Een 5,5-inch gelamineerd IPS-scherm met HD-resolutie zit in de 7,8 millimeter dunne aluminium unibodybehuizing van de Archos 55 Graphite. Een MediaTek MT6737 quad-core chip met 1,5 GHz en 2 GB RAM zorgen voor de prestaties. 16 GB intern geheugen, uitbreidbaar met maximaal 128 GB met microSD-kaarten, bieden ruimte voor veel content.

Achterop bouwt Archos een dubbel camerasysteem in de 55 Graphite dat bestaat uit een 13 MP camera met autofocus en LED-flitser, en een 2 MP camera. Volgens Archos maakt deze technologie scherpere foto’s mogelijk, legt het meer details vast, maakt het extreem brede hoeken mogelijk en plaatst het scherpgestelde objecten voor een wazige achtergrond met behulp van de bokeh-modus. De frontcamera van de Archos 55 Graphite heeft een resolutie van 5 MP.

Een zeer snel reagerende vingerafdruksensor ontgrendelt de smartphone in minder dan 0,3 seconde en onderscheidt vijf opgeslagen vingerafdrukken. Daarnaast is de Archos 55 Graphite ontworpen om te werken met twee SIM-kaarten en maakt het snelle downloads en data-overdrachtssnelheden mogelijk dankzij 4G/LTE-connectiviteit.

De 3.000 mAh Li-Ion batterij kan zeer snel worden opgeladen via de USB-C poort, belooft de fabrikant. De prestaties van de batterij kunnen ook worden geoptimaliseerd door Doze 2.0, dat is opgenomen in Android Nougat.

De 5-inch variant – de Archos 50 Graphite – wordt geleverd met een kleiner scherm, 1 GB RAM en 16 GB opslag en is iets goedkoper dan zijn grote broer 55 Graphite.

Archos is te vinden op MWC 2017 in Barcelona in Hal 6, Stand nr. B60.