Aastra stemt telefoons af op Lync-server

Met de lancering van de Microsoft Lync-server brengt fabrikant Aastra de juiste telefoons op de markt. Zowel de Aastra 6721ip als de Aastra 6725ip kunnen onafhankelijk van de PC worden bediend en hebben Gigabit Ethernet interfaces.

Net op tijd voor de lancering van Microsofts communicatieplatform Lync 2010, zullen de bijpassende telefoons van de fabrikant Aastra binnenkort ook beschikbaar zijn.

Zowel de Aastra 6721ip als de Aastra 6725ip zijn speciaal aangepast aan de Lync-server. De basis hiervoor is de “Microsoft Lync Phone Edition” software. Hierdoor worden alle functies van het communicatieplatform volledig ondersteund.

Beide modellen kunnen via een Gigabit Ethernet-aansluiting op het bedrijfs-LAN worden aangesloten en diep in de communicatieserver worden geïntegreerd. De telefoons werken onafhankelijk van de PC, d.w.z. ook als de computer niet is opgestart.

De Aastra 6721ip is het instapmodel. Zijn grote zus, de Aastra 6725ip, biedt een breder scala aan functies. De apparaten hebben echter wel het volgende gemeen:

  • Ze hebben een intuïtieve gebruikersinterface op een 3,5-inch LCD-kleurenscherm, aldus de fabrikant.
  • Navigatietoetsen bieden eenvoudige toegang tot de belangrijkste oproepfuncties.
  • Ze hebben Gigabit Ethernet-interfaces.
  • Breedbandaudio verbetert de spraakkwaliteit.

“Dankzij onze samenwerking met Microsoft zijn wij een van de slechts twee fabrikanten die de bijpassende telefoons al kunnen aanbieden bij de release van Lync 2010. Zowel de Aastra 6721ip als de Aastra 6725ip zijn gecertificeerd en uitgebracht door Microsoft. Wie voor Lync kiest, kan dus niet alleen via softwareclients communiceren, maar ook zoals gebruikelijk met een telefoon op het bureau”, zegt Eric Kircher, Head of Operator Sales bij Aastra Duitsland.