Fokus MSP verdeelt e-mailbeveiliging van Net at Work

Fokus MSP breidt zijn portfolio uit. De nog jonge distributeur, opgericht door voormalige Acmeo-medewerkers Stefan Steuer en Matthias Mahnel, distribueert nu No Spam Proxy, een malwarebescherming voor e-mails van Net at Work.

De distributeur Fokus MSP, die pas in april werd opgericht, breidt zijn portfolio uit met Net at Work. De fabrikant uit Paderborn biedt een beveiligingsoplossing voor e-mails aan onder de naam No Spam Proxy. De oplossing draagt het “Made in Germany”-keurmerk van TeleTrust en de Duitse IT Security Association en is beschikbaar als on-premises- en als cloudinstallatie. Focus MSP zal zich echter concentreren op het cloudaanbod.

No Spam Proxy van Net at Work

No Spam Proxy biedt bescherming tegen spam en malware, maar ook tegen huidige aanvalsvormen zoals phishing en CEO-fraude. Daartoe controleert de oplossing de reputatie van de afzender en de ontvanger volgens 20 verschillende procedures.

Attachment- en URL-beheer blokkeert schadelijke koppelingen in e-mails en bijlagen of zet deze om in niet-kritieke PDF-bestanden van waaruit ransomware het netwerk niet kan binnendringen. Zelfs ontvangers zonder encryptie-infrastructuur kunnen veilig worden bereikt met PDF-bestanden die met een wachtwoord zijn beveiligd.

Daarnaast biedt Net at Work de optie Private Stack. In dit geval lopen de e-mails van een bedrijf via een afzonderlijke instantie. Op deze manier kunnen gebruikers de effecten van multi-tenant omgevingen vermijden, zoals IP blacklisting of beperkingen in verwerkingsprestaties als gevolg van belastingpieken.

Naast Net at Work maken ook Mateso Password Safe, Auvik, Visoma Tickets, Systemhaus One en Woasi deel uit van het Fokus MSP portfolio.