Prijzen, pakketten + verkoop: MSP-gids voor e-mailbeveiliging

Sponsored

Cyberaanvallen nemen toe en kunnen bedrijven van elke omvang treffen. Effectieve e-mailbeveiligingsdiensten moeten als een bundel aan uw klanten worden aangeboden. Op deze manier kunt u uw verkoopkansen vergroten en een behoorlijke winst maken.

Een goede e-mailbeveiliging is enorm belangrijk, aangezien 94% van de malware wordt overgebracht via e-mailaanvallen. Alleen al in het laatste kwartaal is phishing met 62% toegenomen. Gezien de huidige aanvallen op grote bedrijven zou bescherming tegen cyberdreigingen een prioriteit moeten zijn voor alle bedrijven.

Niettemin nemen kleine bedrijven dergelijke dreigingen niet altijd serieus. Zij denken misschien dat alleen grote bedrijven met bekende namen (en de diepe zakken om een fors losgeld te betalen) worden getroffen door cyberaanvallen. Dankzij de voortschrijdende automatisering is het voor cybercriminelen echter eenvoudiger om bedrijven van elke omvang te identificeren en te bestoken met talloze aanvallen – in de hoop dat ten minste enkele van deze aanvallen succesvol zullen zijn.

Cybercriminelen worden ook steeds geraffineerder in hun benadering van phishing. Veel schadelijke e-mails zijn speciaal op het slachtoffer afgestemd en bevatten informatie die afkomstig is van sociale media en de website van het bedrijf om de berichten authentieker te laten lijken en de kans te vergroten dat slachtoffers op gevaarlijke koppelingen of bijlagen zullen klikken. De aanvallers kopen zelfs gestolen inloggegevens op het darknet om e-mails te versturen vanuit een echte legitieme gebruikersaccount (bv. de supervisor van het slachtoffer). Tegelijkertijd gebruiken ze een grote verscheidenheid aan script embedding en URL redirection-trucs om basisbeveiligingsprogramma’s om de tuin te leiden.

Als serviceprovider kunt u het algehele cyberbeveiligingsrisico van uw klanten verkleinen door geavanceerde e-mailbeveiligingsdiensten aan te bieden. Op die manier profiteert u van een betere bescherming van uw eigen bedrijf, bent u minder tijd kwijt aan het ondersteunen van klanten die het slachtoffer zijn geworden van een aanval en, natuurlijk, van de extra inkomstenstroom.

Hoe stelt u uw oplossing samen

Hoe stelt u dan een cyberbeveiligingsoplossing samen die e-mail afdekt? Veel MSP’s hebben de neiging om de schijnlijke weg van de minste weerstand te kiezen en gewoon een nieuwe dienst aan het bestaande oplossingenpakket toe te voegen. In veel gevallen is het oude pakket echter niet ontworpen om deze beveiligingstaak op zich te nemen.

Bij het toevoegen van een dienst die zo belangrijk is als e-mailbeveiliging, dient u eerst uw huidige oplossingenportfolio onder de loep te nemen. Kan het zich rechtstreeks verdedigen tegen de huidige cyberdreigingen? Integreert het naadloos met de oplossingen die u wilt toevoegen? En geldt hetzelfde voor uw beheertools?

Bedenk dat het niet langer voldoende is om voor elk IT-probleem dat zich voordoet een aparte oplossing te implementeren. Deze aanpak wordt al snel te complex wat de beheersbaarheid betreft, aangezien elk instrument afzonderlijk up-to-date moet worden gehouden en het verhelpen van mogelijke incompatibiliteiten enorm veel tijd vergt. Bovendien moeten beheerders voortdurend schakelen tussen meerdere gebruikersinterfaces, waardoor ze belangrijke waarschuwingen snel missen. Werk idealiter met een leverancier die een geïntegreerde, uitgebreide suite van beveiligingsoplossingen biedt waarmee eenvoudig nieuwe servicefuncties kunnen worden toegevoegd.

Prijsbepaling van uw e-mailbeveiligingsdiensten

Cyberbeveiligingsoplossingen kunnen het beste als pakket worden verkocht. Gezien de complexiteit van de betrokken technologieën en de vele manieren om verschillende delen van een IT-omgeving te beschermen, kunnen gesprekken met klanten snel ontsporen. Vereenvoudig het gesprek door pakketoplossingen aan te bieden.

Het samenstellen van de ideale set producten of diensten kan een wetenschap worden. Bied uw klanten altijd drie opties – op basis van het goed-beter-best prijsmodel. Het eenvoudigste niveau is uw basisaanbod, waarbij uw klanten de mogelijkheid hebben om de waarde te verhogen door (optionele) beschermingsfuncties toe te voegen. Uit onderzoek blijkt steevast dat kopers bij een keuze uit drie niveaus meestal voor de middelste optie kiezen: de betere keuze. Alle anderen kiezen massaal voor de beste optie.

Om een maandelijkse prijs voor elk niveau vast te stellen, bepaalt u gewoon de totale kosten van de dienstverlening – kosten van de dienstverlening (per uur) * verwacht aantal ondersteuningsuren per maand + kosten van diensten/abonnementen van derden – en telt u vervolgens uw winstmarge bij elkaar op. Indien u elke maand $1.000 betaalt voor de geleverde dienst en verwacht dat de klant 4 uur ondersteuning per maand nodig heeft tegen een kostprijs van $58,75 per uur, dan is de vergelijking 58,75 * 4 + 1.000. Dit geeft 1.235 USD totale kosten voor het verlenen van de dienst. Als u 60% van de omzet als winst wilt behouden, moet u 3.087,50 USD per maand in rekening brengen om 1.852,50 USD winst te maken.

Wederom bieden volledig geïntegreerde oplossingen voordelen. Hoe efficiënter de training en het onderhoud van uw technici, hoe lager de overhead – en hoe lager u de prijs kunt vaststellen en toch nog een redelijke winst kunt maken.

Go-to-market-strategie voor e-mailbeveiligingsdiensten

Packaging maakt het overbodig om elke afzonderlijke dienst te promoten en in plaats daarvan de toegevoegde waarde van het totale pakket te verkopen. Uw verkoopsteam kan zich concentreren op de belangrijkste voordelen zonder zich zorgen te hoeven maken over de technische details. MKB-eigenaren zijn over het algemeen toch al meer geïnteresseerd in hoe u hun probleempunten kunt oplossen.

Wanneer u ze drie keuzes geeft, verandert de koperspsychologie van “moet ik of moet ik niet?” in “welke optie is het beste voor mij?” – en plotseling kun je er bijna van uitgaan dat de klant iets zal kopen. Het is maar een subtiele verandering, maar het kan een groot verschil maken.

Zoals eerder gezegd, zullen klanten die de keuze hebben uit drie pakketopties, meestal voor de middelste optie kiezen. U moet er echter voor zorgen dat er een duidelijk zichtbare waardevermeerdering is met dit pakket. Zelfs klanten met een beperkt budget kunnen worden overgehaald om diensten te kopen die meer bieden dan het absolute minimum. Degenen die voor pakket 1 of 2 kiezen, kunnen later via upselling verder upgraden.

Eindoverwegingen

Zaken worden voortdurend aangevallen met talloze e-mailbedreigingen die schadelijke bijlagen en ingesloten koppelingen bevatten. Geavanceerde oplossingen voor e-mailbeveiliging bieden een bescherming van de volgende generatie tegen dergelijke bedreigingen. Door deze bescherming aan hun klanten te bieden, kunnen MSP’s hun eigen beveiliging verbeteren, het beheer onder controle houden en nieuwe inkomstenstromen aanboren.

Het bewustzijn van deze behoefte is momenteel erg groot onder KMO’s als gevolg van de ransomware-aanvallen die openbaar zijn geworden. Nu is het ideale moment om geavanceerde e-mailbeveiliging te implementeren – idealiter met oplossingen die zijn gebouwd op een platform dat geïntegreerde dienstverlening ondersteunt en uitgebreide beveiliging en beheer garandeert.

(ID:47700222)