Expert-winkel in Waldshut ontvangt eco-certificaat

Voor de vierde keer op rij heeft de Expert-winkel in Waldshut-Tiengen een onderscheiding gekregen voor zijn milieuprestaties. Een milieuvriendelijk productassortiment, afvalscheiding en 40 procent minder brandstofverbruik zijn redenen voor de certificering. Een ander pluspunt is het duurzaam veiligstellen van arbeidsplaatsen.

Hettler GmbH, dat in 1965 werd opgericht en deel uitmaakt van de gespecialiseerde handelssamenwerking Expert, telt thans 80 medewerkers. Zij dragen allemaal bij tot het milieusucces van de onderneming. Voor de vierde keer is het Expert-bedrijf in Waldshut-Tiengen vanwege zijn milieuprestaties gecertificeerd met het EMAS-certificaat volgens de EG Eco-Auditverordening.

Eco-audit is een bedrijfsinstrument om de bedrijfskosten te verlagen en tegelijkertijd energie en grondstoffen te besparen en schadelijke milieueffecten of ongevallen preventief te voorkomen. Tegelijkertijd wordt de milieu-audit beschouwd als een belangrijke parameter voor de toekomstige levensvatbaarheid van de economie en het behoud van de werkgelegenheid. In ruil daarvoor profiteert het milieu door een lagere CO2-uitstoot, minder waterverbruik of minder vervuiling door emissies.

Actief sinds het midden van de jaren negentig

“Het bedrijf verkoopt niet alleen elektrische apparaten die zeer energie-efficiënt zijn, maar neemt milieubescherming en zijn interne verantwoordelijkheid sinds het midden van de jaren negentig zeer serieus en toont initiatief,” prees Sunita Patel, directeur “Innovatie en milieu” van de Kamer van Koophandel en Industrie van Hochrhein-Bodensee, toen ze het certificaat overhandigde.

Hettler heeft bijvoorbeeld het brandstofverbruik voor zijn wagenpark in de afgelopen jaren met 40 procent teruggebracht. Een uitgekiend afvalbeheersconcept zorgt ervoor dat afval wordt gescheiden in 15 verschillende soorten. Toner- en inktcartridges, koelkasten en televisies worden teruggenomen van klanten voor milieuvriendelijke verwijdering. Tegelijkertijd besteedt de Expert-Markt aandacht aan een milieuvriendelijk productassortiment. Het percentage leveranciers met gecertificeerde milieubeheersystemen bedraagt momenteel 30 procent en moet voortdurend worden verhoogd. Ook voor milieuvriendelijke producten wordt op een speciale manier reclame gemaakt.