Dompelkoeling voor datacenters van Submer en Arrow Electronics

High-density computing vereist efficiënte koeling, zoals dompelkoeling. Arrow Electronics biedt nu Submers technologie aan voor de regio Oost- en Centraal-Europa en het Midden-Oosten, Immersion Cooling voor Datacenters, Cloud en Edge Computing.

De overeenkomst die nu tot stand is gekomen, combineert de expertise van Submer op het gebied van stroomvoorziening en koeling in de op maat gemaakte OEM-hardwareoplossingen van Dell Technologies met de wereldwijde toeleveringsketen en het aanbod van technische ondersteuning en diensten van Arrow. Klanten zullen een kant-en-klare oplossing kunnen ontvangen.

James Stannard, vice president of sales EMEA for Arrow Global Services, zegt: “We zijn verheugd om met Submer samen te werken en een platform te bieden voor nieuwe mogelijkheden aan de rand van het netwerk, waarbij energie-efficiëntie centraal staat.”

Het traditionele landschap van datacenters verandert en daarmee ook de eisen die aan koeling worden gesteld. De markt voor dompelkoeling wordt bijvoorbeeld gestimuleerd door de toename van het wereldwijde IP-verkeer en het toegenomen gebruik van supercomputers en hyperschalige datacenters.

Het teken des tijds

Daarnaast neemt de vraag toe naar technologieën die de kostenefficiëntie van een bedrijf verbeteren en tegelijkertijd bijdragen aan zijn duurzaamheidsdoelstellingen. De druk op de industrie om haar impact op de natuurlijke hulpbronnen en het milieu te verminderen, neemt toe. Een manier voor bedrijven om dit probleem aan te pakken is hun energieverbruik te optimaliseren.

De techniek is niet helemaal nieuw: het onderdompelen van computeronderdelen of complete servers in een thermisch maar niet elektrisch geleidende vloeistof (diëlektrisch koelmiddel) is een bewezen, zeer effectieve stap in het verminderen van de milieu-impact van computers.

Daniel Pope, CEO en medeoprichter van Submer, legt uit: “Dankzij onze immersiekoelingstechnologie kunnen we dus efficiëntie, dichtheid en veiligheid bieden aan degenen die complexe, high-density workloads op een duurzame manier willen uitvoeren.”