Tomtom truck gaat de weg op met fleetmanagement

De B2B-divisie Tomtom Work van de navigatiefabrikant Tomtom gaat de weg op. In zeven Duitse steden presenteert het bedrijf zijn fleet management software “Tomtom Webfleet”.

Het bedrijf Tomtom biedt niet alleen navigatie hardware, maar ook fleet management software met zijn B2B-divisie Tomtom Works. De doelgroep van de softwaredivisie bestaat hoofdzakelijk uit kleine en middelgrote ondernemingen. Met behulp van de Webfleet-software kunnen voertuigen en leveringen in real time worden gevolgd. Bovendien kunnen met een paar muisklikken rapporten over voertuiggebruik en brandstofverbruik worden opgesteld en kunnen ritten efficiënt worden gepland.

De herziene versie van de Webfleet-software, die al op CeBIT te zien was, is nu klaar voor de markt. Nu kan in één oogopslag op een overzichtsbeeld de verblijfplaats van alle voertuigen worden geregistreerd. Met een muisklik op het overeenkomstige voertuig kan onmiddellijk een bericht naar de bestuurder worden gestuurd. In de Compact-versie wordt de software geleverd met het navigatietoestel Tomtom Go 715, de Active-versie bevat zowel de Tomtom Go 720 als de black box Tomtom Link 300.

De oplossingen worden uitsluitend indirect gedistribueerd. Thomas Becher, commercieel directeur van TomTom Work over de marketing van de oplossingen: “TomTom Work werkt uitsluitend via het indirecte verkoopkanaal. Onze partners komen voornamelijk uit de handel in mobiele telefoons. Wij werken ook samen met de overeenkomstige verdelers zoals Komsa of NT plus. Daarnaast werken we ook samen met systeemintegrators en VAR’s die hun eigen componenten toevoegen aan de Tomtom Work-oplossing, zoals expeditie- of verzendsoftware.”

Als onderdeel van de “On the Road Tour 2008” maakt Tomtom met zijn truck gastoptredens in zeven Duitse steden

  • 26.05.08, Hamburg
  • 27.05.08, Magdeburg
  • 28.05.08, Dortmund
  • 29.05.08, Düsseldorf
  • 30.05.08, Frankfurt
  • 02.06.08, Stuttgart
  • 03.06.08, München