Draadloze router met twee keer 450 MBit/s

De TL-WDR4900 draadloze dual-band gigabit router gebruikt volgens de fabrikant TP-Link de 2,4 en 5 GHz banden parallel voor datatransmissie, met datasnelheden tot 450 MBit/s elk. Het apparaat biedt poorten voor WAN, LAN en USB.

De TL-WDR4900 N900 router van TP-Link is uitgerust met één gigabit WAN en vier gigabit LAN-poorten. Er zijn twee USB-poorten beschikbaar voor het aansluiten van flashgeheugen, printers of afspeelapparaten.

Voor de maximale WLAN-datasnelheid van 900 Mbps worden twee 802.11n-streams gebundeld en de gegevens worden parallel over de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden verzonden.

TP-Link raadt het 2,4 GHz-kanaal aan voor eenvoudige taken zoals e-mail of surfen op internet, en het minder drukke 5 GHz-kanaal voor bandbreedte-intensieve toepassingen zoals HD-videostreaming, online gaming, VoIP-telefoongesprekken of conferencing.

De twee USB 2.0-poorten met mediaserverfunctie zijn bedoeld om gebruikers tegelijkertijd toegang te geven tot aangesloten randapparatuur. De FTP-serverfunctie zou gebruikers ook in staat stellen onderweg toegang te krijgen tot apparaten. De TL-WDR4900 zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2012 in de verkoop gaan.