Zyxel router voor thuisgebruikers

Om gebruikers te helpen optimaal te profiteren van WiFi 6, heeft Zyxel de Armor G5 uitgebracht. Met een quad-core 64-bit processor en een 10G multi-gig Ethernet LAN-poort voorziet het apparaat intensief gebruikte netwerken van hoge snelheid.

Ondanks de hoge snelheid en lage latencies die WiFi 6 met zich meebrengt, heeft de nieuwe WLAN-standaard één groot nadeel: gebruikers hebben een nieuwe router nodig om de snelheid daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Hoewel WiFi 6-routers achterwaarts compatibel zijn en dus werken met de oudere apparaten, kan op deze manier geen snellere internetverbinding worden bereikt. “De meeste early adopters kunnen het volledige potentieel van WiFi 6 niet realiseren, omdat daarvoor een compatibele WiFi 6-router nodig is”, bevestigt Nathan Yen, senior associate vice president van de Gateway Business Unit bij Zyxel. “Zonder het gebruik ervan is het alsof je een sportwagen in de tweede versnelling laat rijden.”

Het Taiwanese bedrijf biedt een passend compatibel apparaat aan. De Armor G5 AX6000 is een 12-stream multi-gigabit beveiligde WiFi 6 router. Volgens de fabrikant is de nieuwe hardware vooral geschikt voor gebruikers die intensieve gegevensoverdracht willen en voor netwerken waarin veel gebruik wordt gemaakt van videostreaming en IoT-functionaliteit. Met een 64-bit quad-core 2,2 GHz processor, ondersteund door 13 high-gain antennes en twaalf WiFi-streams, is de router naar verluidt in staat om meer dan 30 verbindingen tegelijkertijd tot stand te brengen. Aan de bekabelde kant betekent de 10GbE multi-gig Ethernet LAN-poort een vooruitgang ten opzichte van de 1G, 2,5G en 5G LAN-poorten van andere routers. De 10G transmissiesnelheid kan namelijk tijd besparen voor gebruikers die grote bestanden naar een lokaal netwerkopslagapparaat willen overbrengen of er een back-up van willen maken.

Veiligde VPN-verbindingen

De Armor G5 is geschikt voor OpenVPN en kan verbinding maken met VPN-diensten van derden. Met de SSL/TLS-versleuteling van de open source software kunnen gebruikers elke verbinding en elk apparaat op het netwerk beschermen. Bovendien kunnen VPN-tunnels van buitenaf worden gecreëerd om toegang te krijgen tot iemands thuisnetwerken.

Ook introduceert Zyxel de Armor G1, een “multi-gigabit security & parental control WiFi router”. Het WiFi-5 model is voorzien van een 2,5 Gbps Mutli Gigabit Ethernetpoort. De routers worden ingesteld via de Armor Mobile App, die stap-voor-stap installatie-instructies geeft. Distributeurs voor Zyxel in Duitsland zijn ook, Allnet, Api, Ingram Micro, Komsa en Tech Data.