Hoe emoji toevoegen en gebruiken in Word

Downloadt u de app Emoji-toetsenbord uit de Office Store, dan kunt u emoji gebruiken om uw documenten te personaliseren

Emoji worden tegenwoordig door iedereen gebruikt, vooral met de verschillende messaging- en sociale media-apps. Sommigen zouden kunnen overwegen ze ook te gebruiken voor tips en opmerkingen in tekstdocumenten. Hier is hoe je emoji in Word gebruikt.

Voor degenen onder u die nog nooit van de term emoji hebben gehoord, het is het bijna oneindige aantal symbolen, die gezichten, vervoermiddelen, voedsel, vlaggen, dieren en ga zo maar door uitbeelden, die voornamelijk worden gebruikt in de communicatie in toepassingen zoals Messenger en WhatsApp. Ten tweede moet erop worden gewezen dat Microsoft Word niet standaard is ingesteld om emoticons of emoji in zijn teksten in te voegen. Maar gelukkig kunnen we met een paar klikken en op een heel eenvoudige manier een set schattige gezichtjes installeren om te gebruiken wanneer dat nodig is binnen het Microsoft Office-pakket op onze Windows-computer.

Download emoji-toetsenbord

Het toetsenbord met emoji is niet standaard beschikbaar, maar kan eenvoudig worden gedownload en geïnstalleerd via de Office Store. Dit specifieke toetsenbord is compatibel met OneNote Online, PowerPoint 2013 of later, PowerPoint 2016 voor Mac, PowerPoint Online, Word 2013 later, Word 2016 voor Mac en Word Online. Op dit punt zal de vraag voor beginnende gebruikers zijn: hoe vind ik de Office Store? Niets is eenvoudiger, open een nieuw document in de teksteditor, klik op het bovenste item Invoegen en op dit punt in de menubalk vinden we het pictogram (oranje boodschappentasstijl) dat de Winkel aanduidt. Op dit punt in de Office Store moeten we naar de zoekbalk gaan (die met het vergrootglas) en in de daarvoor bestemde ruimte “Emoji Keyboard” invoeren en op Enter drukken. Op dit punt verschijnt het programma dat u moet downloaden om emoticons in Word te gebruiken. Klik gewoon op de knop Toevoegen (aan de rechterkant) om het toetsenbord op onze computer te installeren en te koppelen aan het Office-pakket.

Emoji aan een document toevoegen

Als de installatie is voltooid, wordt het toetsenbord toegevoegd aan de sectie Invoegen. Om de emoticons te gebruiken, klik op Invoegen en dan op Emoji Toetsenbord, rechts op het scherm. Er wordt een nieuw venster geopend met alle emoji die we gewoonlijk in instant messaging-applicaties aantreffen: het droevige gezicht, het boze gezicht en het lachende gezicht. Binnen het toetsenbord kunnen we door alle pictogrammen navigeren of we kunnen gewoon de categorie kiezen die ons interesseert, zoals dieren, sport, eten enzovoort. Eenmaal ingevoegd in de tekst, kan de grootte van de smiley worden aangepast, net zoals je dat doet met normale foto’s of afbeeldingen die je in tekst invoegt.