Samsung patenteert een smartphone met schuifscherm

De Koreaanse fabrikant blijft experimenteren met nieuwe formaten voor zijn smartphones: toont het nieuwe patent de opvolger van de Galaxy Fold en Galaxy Z Flip?

Samsung is op de proppen gekomen met een nieuwe smartphone-grens, dankzij een recent patent dat in de VS is geregistreerd. Het is een telefoon met een uitschuifbaar scherm dat de voorkant van de telefoon volledig kan bedekken, zodanig dat het de rand van het chassis overlapt, wat tot nu toe meestal buiten beeld bleef.

Samsung is zeker geen onbekende in het introduceren van nieuwe technologieën op het gebied van mobiele telefonie. Twee recente smartphonemodellen, de Samsung Galaxy Fold en Samsung Galaxy Z Flip, zijn daar het bewijs van. Beide hebben een opvouwbaar scherm, en verschillen in het type sluiting: de eerste kan volledig in tweeën worden gevouwen en halveert de hoogte, zodat u kunt genieten van een volledig scherm zodra het is geopend; de tweede, daarentegen, heeft een opvouwbare opening, waardoor de grootte van het scherm in de zin van breedte wordt verdubbeld.

Samsung en de smartphone met schuifscherm, wat is het

Het patent voor Samsung’s Galaxy-smartphone met een schuifscherm werd op 29 oktober 2020 ingediend door het United States Patent and Trademark Office (USPTO). Volgens de papieren zijn er veel kenmerken die wijzen op een futuristisch ontwerp.

Uit de beschrijvingen in het octrooi blijkt meteen het verschil met het verleden, aangezien het lichaam nauwelijks zichtbaar is. Wat meteen opvalt is de structuur van het scherm, dat in staat is om de rand van deze nieuwe producten van de Zuid-Koreaanse reus volledig te bedekken.

Samsung en de smartphone met schuifscherm, hoe het werkt

Het nieuwe Samsung-patent is gebaseerd op de technologie die wordt gebruikt om flexibele schermen te maken. Uit de beschrijvingen blijkt dat het mogelijk is om een smartphone te maken met een echt scherm dat in staat is om het hele oppervlak te bedekken, totdat het volledig om het chassis heen zit, een beetje zoals de Xiaomi Mi MIX Alpha.

Het is echter niet helemaal nieuw voor de Zuid-Koreaanse reus, dat van het afgeronde scherm aan de uiteinden, maar eerder een throwback. Samsung heeft dit een paar jaar geleden al geprobeerd met zijn Infinity Displays, die gebogen randen hebben, dus de mogelijkheid om fysiek een scherm te maken zoals in het octrooi wordt voorgesteld, zou bijna werkelijkheid kunnen worden.

Dan is er nog de mogelijkheid om het scherm verticaal te schuiven, waardoor de camera in het onderste gedeelte en de geïntegreerde sensoren zichtbaar worden. Op die manier lijkt het display volledig te worden benut terwijl, om de cam op te roepen, het bovenste scherm met één handbeweging kan worden bewogen.