Brightpoint en Dangaard Telecom worden Brightpoint

De twee mobiliteits- en telecomdistributeurs Brightpoint en Dangaard Telecom hebben zich begin dit jaar omgedoopt tot Brightpoint en daarmee ook de naamswijziging van de twee bedrijven aangekondigd. Een bekende naam duikt ook weer op aan de top van het bedrijf: Bent Andersen. Hij werd benoemd tot Managing Director Operations en tweede algemeen directeur.

Sinds januari hebben Brightpoint en Dangaard Telecom ook officieel de intentie uitgesproken om onder één dak te gaan werken. De naamswijziging naar de eengemaakte bedrijfsnaam Brightpoint is voltooid. In Duitsland opereert de distributeur voor mobiele producten onder de naam Brightpoint Germany GmbH, met hoofdkantoor in Trier en een andere vestiging in Düsseldorf-Ratingen. De twee bedrijven zijn sinds augustus vorig jaar juridisch gefuseerd.

Daarnaast heeft de afdeling Operations in Duitsland sinds januari 2008 een nieuw hoofd. Bent Andersen staat nu als tweede directeur aan het hoofd van deze afdeling. Andersen keert dus indirect terug naar zijn vroegere werkgever. Tussen 2003 en 2005 was hij als CEO van Dangaard Telecom verantwoordelijk voor de dochteronderneming Teleservice International en daarmee tot 20 vestigingen in heel Europa. Met de verkoop van Teleservice A/S in de zomer van 2005 stapte de nu 51-jarige over naar Avarto Logistic Services.

In de toekomst zal Andersen verantwoordelijk zijn voor IT, logistiek, human resources en financiën bij Brightpoint Germany GmbH. “Ik kijk uit naar de nieuwe en interessante taak bij Brightpoint Duitsland. Door de fusie van Brightpoint en Dangaard Telecom en de daaruit voortvloeiende synergieën, verbeterde processen en systemen, kunnen we de prestaties van het bedrijf verder uitbreiden en ook in de toekomst blijven voldoen aan de steeds hogere kwaliteitseisen van onze klanten”, aldus Andersen.

Jörn Husted, partner in de directie van Brightpoint Germany GmbH, verwacht dat “de jarenlange ervaring van Bent Andersen op het gebied van logistiek en after sales het bedrijf nieuwe impulsen zal geven”.

Andersen begon zijn loopbaan in 1980 bij de technische afdeling van Motorola en bleef het concern 23 jaar lang in wisselende functies trouw. Hij werkte er onder meer als logistiek manager en later als algemeen directeur voor Duitsland en vestigingsmanager in Flensburg. In 2003 stapte de opgeleide elektrotechnicus over naar Dangaard Telecom.