Manuel Ferre Hernandez wordt CEO bij Ostertag DeTeWe

Bij het systeemhuis Ostertag DeTeWe neemt Manuel Ferre Hernandez, voorheen CEO Duitsland bij Mitel, per 1 oktober de functie van CEO over. In deze functie vervangt hij Marcus Hänsel, die de onderneming verlaat.

Wisseling van leiding bij Ostertag DeTeWe: Manuel Ferre Hernandez volgt Marcus Hänsel per 1 oktober op als voorzitter van de raad van bestuur bij het ICT-systeemhuis. De vorige Ostertag-baas zal het bedrijf uit Walddorfhäslach in Zwaben aan het eind van de maand verlaten. Zijn opvolger, Ferre Hernandez, was voorheen Managing Director voor Duitsland en Zwitserland bij de telecommunicatiefabrikant Mitel. Zijn nieuwe werkgever is hem niet onbekend. Voordat hij in januari 2016 toetrad tot de Duitse directie van Mitel, werkte de manager vier jaar als verkoopdirecteur bij het toenmalige dochterbedrijf DeTeWe Communications, dat Mitel in het voorjaar van 2018 verkocht aan Ostertag.

De vertrekkende woordvoerder van de directie van Ostertag DeTeWe, Marcus Hänsel, trad begin 2017 in dienst bij het systeemhuis. Daarvoor werkte hij acht jaar bij Alcatel-Lucent Enterprise, het laatst als Vice President voor de Duitstalige regio. Bij Ostertag was Hänsel betrokken bij de overname van de telecommunicatiedivisie van Euromicron in maart 2017, evenals bij de overname van DeTeWe het jaar daarop. Hij is erin geslaagd drie bedrijven succesvol te integreren, zodat “alle medewerkers nu het gevoel hebben dat ze bij één bedrijf horen” en klanten kunnen profiteren van een breed scala aan diensten “vanuit één bron”, benadrukt Paul Stodden, aandeelhouder en voorzitter van de adviesraad van Ostertag DeTeWe.

Carrière in indirecte verkoop

Ferre Hernandez was meer dan tien jaar werkzaam bij de telecommunicatieleverancier Avaya voordat hij bij DeTeWe en Mitel in dienst trad, het grootste deel van de tijd in managementfuncties op het gebied van partnerverkoop. Met hem haalt Ostertag een ervaren leider in huis die zal voortbouwen op het succes in de traditionele ICT-business en “de groeiende IT-gerelateerde activiteiten zal blijven stimuleren, met name cloud, samenwerking, industrieoplossingen en netwerken”, voegde Stodden toe.