Controlware wordt multi-cloudprovider

Het in Dietzenbach gevestigde systeemhuis Controlware biedt infrastructuurresources nu aan als een dienst die flexibel wordt gefactureerd op basis van verbruik. Daarnaast ondersteunt het Hessische bedrijf zijn klanten bij de implementatie van hybride en multi-cloud scenario’s.

Veel systeemhuizen zien hun rol in de cloudbusiness als een advies- en migratiepartner voor klanten. Controlware gaat nog een stap verder. Onder het label “Controlware Cloud” biedt het systeemhuis uit Dietzenbach in Hessen nu een breed portfolio aan server-, opslag- en netwerkbronnen die flexibel kunnen worden gecombineerd. Het Infrastructure-as-a-Service-aanbod is ontworpen om klanten van elke omvang in staat te stellen individuele cloudarchitecturen te creëren die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften.

Controlware-manager Adam Hufnagel ziet cloud computing als een concurrentiefactor.

Controlware-manager Adam Hufnagel ziet cloud computing als een concurrentiefactor.

Volgens de dienstverlener staat cloud computing nu boven aan de agenda van bedrijven. “IT-afdelingen ontkomen er tegenwoordig niet meer aan om hun on premises IT uit te breiden met clouddiensten als dat technisch, economisch en om compliance-redenen zinvol is,” benadrukt Adam Hufnagel, Business Development Manager Data Center & Cloud bij Controlware. “Alleen zo kunnen ze op de lange termijn concurrerend blijven en flexibel reageren op dynamische bedrijfsprocessen.”

Het bedrijf uit het zuiden van Hessen heeft met zijn cloudplatform ruimte gehuurd bij twee colocatieproviders in de regio Frankfurt/Main, waarvan de datacenters zijn gecertificeerd volgens ISO 27001. Technologisch gezien is de Controlware Cloud gebaseerd op speciaal aangepaste open source componenten met KVM als hypervisor. Om de hoogst mogelijke beschikbaarheid te garanderen, exploiteert het systeemhuis de infrastructuur verdeeld over meerdere datacenters op verschillende locaties van colocatiepartners. Klantgegevens worden drie keer redundant gespiegeld en in verschillende beschikbaarheidszones opgeslagen.

Aanvullende informatie

Over het bedrijf

Controlware, met het hoofdkantoor in Dietzenbach, is een van de toonaangevende systeemhuizen en managed service providers (MSP) in Duitsland. Het bedrijf uit het zuiden van Hessen brengt IT-oplossingen voor datacenters en campusinfrastructuren op de markt. Het dienstenpakket omvat advies, ontwikkeling van oplossingen, implementatie, onderhoud, monitoring en exploitatie. De kerncompetentie van Controlware bestrijkt de technologiegebieden applicatielevering, cloud, samenwerking, datacenter, IT-beheer, netwerken en beveiliging.

Het systeemhuis, dat momenteel zo’n 760 mensen in dienst heeft, onderhoudt een verkoop- en servicenetwerk met 16 locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Controlware Groep omvat ook de dienstverlener voor advies en opleiding Experteach, de netwerkspecialist Networkers en het productiebedrijf Productware.

Hybrid IT & Multi-Cloud

De infrastructuurbronnen, die per minuut worden gefactureerd naar verbruik, vormen slechts een deel van het aanbod. Klanten kunnen ook systemen die zij ter plaatse gebruiken, overbrengen naar een van de datacenters in de cloud in Frankfurt. Op die manier moeten de efficiëntie van de hybride werking en de veiligheid worden verhoogd. Bovendien biedt de dienstverlener zijn klanten de mogelijkheid hun cloudarchitectuur uit te breiden met diensten van andere cloudproviders, bijvoorbeeld Amazon Web Services (AWS), Google of Microsoft. Controlware maakt hiervoor gebruik van de infrastructuur van de colocatieproviders, waardoor externe cloud-platforms op een hoogwaardige manier kunnen worden aangesloten.

In tegenstelling tot hyperscalers, die niet als full service provider optreden, zegt het systeemhuis een consistent pakket aan diensten rond zijn cloud-platform aan te bieden. Dienovereenkomstig begeleiden experts klanten tijdens alle fasen van de migratie van hun workloads – van het ontwerp van een cloudarchitectuur tot de bouw en het lopende gebruik ervan. De ervaring leert dat “middelgrote bedrijven graag een beroep doen op de ondersteuning van onze specialisten bij het ontwerpen van levensvatbare architecturen voor hybride cloudscenario’s”, meldt Hufnagel.

Controlware’s dienstenportfolio beperkt zich niet tot het eigen aanbod, maar strekt zich ook uit tot clouddiensten van derde partijen. Consultants, solution-architecten en implementatiespecialisten die gecertificeerd zijn voor AWS, Google Cloud Platform en Microsoft Azure en Office 365 zorgen voor een veilige en hoogwaardige verbinding met de cloudomgeving van de klant. Bovendien doen de Hessians voor dergelijke complexe scenario’s een beroep op de kennis van hun netwerk- en beveiligingsexperts. Controlware is dus toegerust voor het multi-cloud tijdperk.