Fernao Networks koopt Computer Stamm

Fernao Networks heeft het systeemhuis Computer Stamm overgenomen. De overname is de eerste “bouwsteen” in de buy-and-build strategie van de groep.

Magellan Networks, een systeemhuis met zes vestigingen in Duitsland, heeft samen met de aandeelhouders van de investeringsmaatschappij Auctus Capital Partner de bedrijvengroep Fernao Networks opgericht. Het bedrijf volgt een buy-and-build strategie en heeft zijn eerste acquisitie aangekondigd met de aankoop van Computer Stamm, een systeemhuis.

Computer Stamm en iTeam

Het systeemhuis Computer Stamm, dat in Recklinghausen is gevestigd, heeft momenteel 52 mensen in dienst en richt zich op de installatie en ondersteuning van IT- en TC-systemen. Het bedrijf is lid van de systeemhuissamenwerking iTeam. Of dit ook na de aankoop zo zal blijven, is volgens oprichter en directeur Andreas Stamm nog niet besproken of besloten. iTeam is geen issue voor mij” en “is nooit een belangrijke partner voor ons geweest”, benadrukte Stamm. Op de vraag of zijn systeemhuis niet veel aan het iTeam-lidmaatschap had gehad, antwoordde de oprichter bevestigend.

De redenen voor de verkoop

Stamm verkocht zijn bedrijf vooral om op tijd een opvolgingsbeslissing te kunnen nemen: “Ik ben 54 jaar en heb een zoon van tien jaar. Tegen de tijd dat hij oud genoeg is om het bedrijf te leiden, zal ik te oud zijn om dat te doen. Daarom heb ik in Fernao en Auctus een sterke partner gevonden voor de voortzetting en ontwikkeling van het bedrijf.