Hoe verwijderde berichten op Whatsapp te zien

Heeft een contact van jou een bericht van WhatsApp verwijderd? Geen probleem: verwijderde berichten uit WhatsApp terughalen is eenvoudiger dan je denkt

Hoe vaak ben je al geconfronteerd met de woorden “Dit bericht is verwijderd” in een WhatsApp-chat, privé- of werkgesprek? De ‘delete’ functie (of ‘delete for all’ in het geval van groepschats) stelt iedereen die een bericht heeft geschreven in staat om het binnen een paar minuten te verwijderen (binnen zestig minuten in het geval van ‘delete for all’).

Heel handig als we iets in de verkeerde chat hebben geschreven of als we ’te veel woorden’ hebben gebruikt, de delete message functie triggert vaak de vraag “wat stond er in het verwijderde bericht?” Gelukkig, of ongelukkig, zijn er een paar trucs om verwijderde berichten te zien op WhatsApp, zowel met de Android- als de iOS-app. Er is geen tekort aan privacyzorgen, want als ik een bericht verwijder, betekent dit dat ik niet wil dat anderen het lezen, maar uiteindelijk wil iedereen verwijderde berichten op WhatsApp lezen en zoekt naar manieren om dat te doen. En in feite zijn er verschillende manieren om verwijderde berichten op WhatsApp te lezen.

Hoe lees je verwijderde berichten op WhatsApp voor Android

Als je de Android-app van WhatsApp gebruikt, is het ongelooflijk eenvoudig om verwijderde berichten in chats te lezen: installeer gewoon de juiste app. Er zijn er veel, maar de populairste is WhatsRemoved, dat, eenmaal geïnstalleerd op je smartphone, alle WhatsApp-meldingen onderschept en opslaat in een bestand buiten de applicatie.

Wanneer iemand een bericht uit een chat verwijdert, grijpt WhatsRemoved in en waarschuwt ons, zodat we het eerder opgenomen bericht kunnen lezen. Het werkt ook met multimediaberichten, dus het kan zijn dat we per ongeluk een video of audio te zien krijgen die naar ons is verzonden door een van onze contacten.

Een tweede applicatie om verwijderde berichten op WhatsApp te zien is NotificationHistory, dat eenvoudigweg een “WhatsApp”-tabblad toevoegt aan het Android-meldingscentrum van waaruit we het archief van meldingen, en dus ook van later verwijderde berichten, met betrekking tot WhatsApp kunnen zien.

Hoe verwijderde berichten lezen op iOS

Als we een iPhone of ander iOS-apparaat hebben, moeten we echter een app voor gegevensherstel installeren om verwijderde berichten in WhatsApp iPhone chats te kunnen lezen. Zoals Dr Fone, maar het vereist dat de Apple smartphone verbonden is met een PC of Mac. In het venster “WhatsApp berichten en bijlagen” hebben we toegang tot alle verwijderde inhoud en kunnen we proberen ze te herstellen door te klikken op “Herstellen”. Dit werkt meestal, maar het is zeker een veel omslachtigere procedure dan voor Android-telefoons.