Dinko Eror keert terug naar Matrix42

De voormalige Dell EMC-directeur Dinko Eror treedt in dienst bij IT-beheerspecialist Matrix42 als Chief Operating Officer (COO). In deze rol geeft hij leiding aan de directieafdeling Customer Experience en Operations.

Na elf maanden is er een einde gekomen aan het sabbatical van Dinko Eror. De lange tijd bij Dell EMC werkzame manager maakt nu deel uit van de raad van bestuur van de IT-beheerspecialist Matrix42, die daarmee zijn managementteam versterkt. Als Chief Operating Officer (COO) is de service-expert verantwoordelijk voor de nieuw opgerichte afdeling Customer Experience and Operations bij de softwareleverancier uit Frankfurt.

Eror gaf onlangs als Senior Vice President leiding aan de activiteiten van Dell EMC in Duitsland. In een dubbele leidinggevende rol met Doris Albiez was hij verantwoordelijk voor de enterprise-activiteiten van de technologiegigant, totdat hij afgelopen mei verrassend via Twitter aankondigde dat hij een time-out nam.

Vóór de overname van EMC door Dell in het najaar van 2016, stond Eror sinds begin 2016 aan het hoofd van de Duitse organisatie van de opslagleverancier. Van eind 2009 tot eind 2015 bekleedde hij diverse managementfuncties in EMC’s services business, meest recentelijk als Vice President Global Services voor EMEA. Daarvoor werkte de informaticus zeven jaar in leidinggevende functies bij de IT-dienstverlener EDS, dat sinds 2008 deel uitmaakt van Hewlett Packard.

Nieuwe impulsen

Met de bestuursverantwoordelijkheid voor Customer Experience en Operations zegt Matrix42 een essentiële voorwaarde te creëren om klanten beter, uitgebreider en individueler te kunnen bedienen. In de toekomst wil de fabrikant met name investeren in gebieden als werken op afstand, bedrijfscontinuïteit en de digitale werkplek, om zijn product- en dienstenaanbod uit te breiden. In zijn nieuwe rol zal Eror de schaalvergroting van de organisatie aansturen en impulsen geven aan serviceprocessen. Een ander aandachtspunt van zijn werk zal de uitbreiding van de cloud business zijn.