3 dingen die je moet doen voordat je van smartphone wisselt

Kocht je een nieuwe smartphone? Hier zijn de dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat u geen gegevens verliest op uw oude apparaat

Wanneer u van smartphone verandert omdat u een nieuwe hebt gekocht, is het altijd een drama om uw bestanden van het ene naar het andere apparaat te verplaatsen. Dankzij speciaal ontwikkelde apps en clouddiensten waarmee u een back-up van uw foto’s en video’s kunt maken, is dit proces de laatste tijd eenvoudiger geworden. Maar het gebeurt vaak dat we ons te veel concentreren op foto’s en video’s en even belangrijke dingen vergeten. Zoals? WhatsApp chats of de twee-factor authenticatiecode voor je e-mailadres.

Voordat je je smartphone vervangt en je oude verkoopt, moet je een volledige check-up doen. Misschien zijn er documenten of bestanden verborgen in bepaalde mappen die we helemaal vergeten waren. Maar er zijn ook andere dingen om rekening mee te houden: hoe kunnen we bijvoorbeeld records van games naar de nieuwe smartphone verplaatsen? Niet alle games maken een back-up van je gegevens en je moet apps van derden gebruiken om dit te doen. Dit is wat u moet doen voordat u van smartphone verandert.

Twee-factorauthenticatie

Voordat u van smartphone verandert, moet u te maken krijgen met twee-factorauthenticatie. Zoals u weet, is het de veiligste manier om de toegang tot online diensten te beveiligen: e-mailadres, Facebook, WhatsApp, bankrekening. In de meeste gevallen met tweefactorverificatie wordt de code per sms verstuurd of moet een ad-hocapplicatie worden gebruikt. Als u van smartphone moet veranderen, moet u de pincodes die u per sms hebt ontvangen bewaren en de Authenticator-applicatie op uw nieuwe toestel installeren.

Back-up WhatsApp

Een ander ding dat u moet doen voordat u van telefoon verandert, is een back-up maken van uw WhatsApp-chats. Wanneer u van smartphone verandert, zelfs als u dezelfde telefoonkaart plaatst, wordt niet automatisch een back-up gemaakt van uw gesprekken in de instant messaging-applicatie. Hierdoor kunnen belangrijke beelden en informatie verloren gaan. Gelukkig maakt WhatsApp het mogelijk om een back-up te maken van chats, zowel op de iOS- als de Android-versie.

Video game records

Er gaat veel tijd zitten in het proberen te verkrijgen van nieuwe records en als je van smartphone wisselt, ben je alles kwijt. Dit is het gevaar dat iedereen loopt die een nieuwe mobiele telefoon koopt. Zelfs als u dezelfde applicatie op uw nieuwe smartphone installeert, herkent deze mogelijk niet automatisch de records die u op uw oude smartphone hebt. Om uw scores over te zetten, kunt u een ad-hocapplicatie gebruiken zoals Helium, waarmee u een back-up kunt maken en uw apps kunt synchroniseren.