Nu kun je verwijderde posts op Instagram terughalen: hier lees je hoe

De Instagram-app introduceert een nieuwe functie voor zijn gebruikers: hiermee kunnen ze verwijderde posts en stories van hun account terughalen

Iedereen zal wel eens een post of story op Instagram hebben verwijderd, of verwijderd terugvinden, maar nu hoeft men zich geen zorgen meer te maken. Het sociale netwerk dat eigendom is van Facebook heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee je recent verwijderde berichten van je account kunt terughalen.

Met de nieuwe functie kun je elk type berichten terughalen, zoals foto’s, video’s, reels en IGTV-video’s, binnen 30 dagen nadat ze zijn verwijderd. De termijn voor verhalen is anders: u hebt slechts 24 uur om het verhaal dat u per ongeluk hebt gewist, terug te halen. De functie speelt ook een veiligheidsrol, omdat zo berichten kunnen worden hersteld die mogelijk zijn verwijderd door iemand met kwade bedoelingen die de account kan hebben gestolen.

Instagram: hoe verwijderde berichten terug te halen

Het sociale netwerk Instagram heeft besloten zijn gebruikers een nieuwe en handige functie aan te bieden om verwijderde berichten terug te halen, door de nieuwe map Verwijderd aan te maken. Wanneer u een bericht verwijdert, wordt het automatisch overgebracht naar de map Verwijderd en blijft het daar gedurende een korte periode staan, die varieert afhankelijk van het type bericht.

Het pad om de functie te gebruiken is Instellingen > Accounts > Onlangs verwijderd. Om het bericht te herstellen, gaat u naar de map Verwijderd, kiest u het bericht dat u wilt herstellen en bevestigt u de handeling door uw identiteit te verifiëren. Als u het bericht echter permanent wilt verwijderen, kunt u dit doen door naar de map Verwijderd te gaan, de optie Permanent verwijderen te kiezen en vervolgens uw identiteit te bevestigen.

De functie van de map Verwijderd is dezelfde als die van de “gewone” prullenbak, maar dan met een hangslot: door voor elke bewerking uw identiteit te bevestigen, hebt u controle over verwijderde berichten.

Instagram: welke posts kunnen worden hersteld

Met de nieuwe functie kun je verwijderde posts, video’s, reels en IGTV-video’s herstellen die 30 dagen in de map Verwijderd blijven staan, voordat ze automatisch en permanent worden verwijderd. Verhalen daarentegen blijven slechts 24 uur in de map Verwijderd staan en worden daarna definitief verwijderd.

Instagram: waarom verwijderde berichten herstellen

De mogelijkheid om verwijderde berichten te herstellen is eigenlijk een functie waar Instagram-gebruikers al jaren om vragen en de app heeft besloten hieraan gehoor te geven. Niet alleen kunt u berichten herstellen die per ongeluk door een gebruiker zijn verwijderd, maar u kunt ook uw account beschermen tegen aanvallen van hackers. Als foto’s, video’s en verhalen worden verwijderd door aanvallers die illegaal toegang krijgen tot het account, kan de gebruiker zijn acties controleren, verwijderde berichten herstellen en weer volledige toegang krijgen tot zijn Instagram-profiel.