Wat betekent het acroniem NSFW

Dit acroniem verscheen voor het eerst online in de jaren negentig en is een soort waarschuwing. Dit is wat het betekent

De laatste weken is het weer in het nieuws dankzij het besluit van Twitter om NSFW-inhoud en profielen te ‘censureren’. Het microbloggende sociale netwerk heeft het bekijken van deze accounts beperkt en vraagt gebruikers hun echte identiteit te verifiëren om er zeker van te zijn dat het geen geautomatiseerde bots zijn, maar echte mensen.

Exact wat NSFW-content inhoudt en waarom Twitter heeft besloten zulke strenge maatregelen te nemen. NSFW is een van de oudste acroniemen op het web en werd tot voor kort veel gebruikt binnen forums of portals voor het delen van “speciale” inhoud. De laatste tijd wordt het ook steeds vaker gebruikt in de blogosfeer en sociale netwerken in het algemeen, waar het wordt gebruikt om gebruikers te “waarschuwen” en hen te waarschuwen voor nogal ongebruikelijke inhoud. Laten we eens kijken wat NSFW betekent en welke inhoud met dit acroniem wordt aangeduid.

Wat NSFW betekent

Zoals gezegd is NSFW een van de oudste acroniemen op het net (volgens één bron dateert het al uit 1998) en staat het voor Not Safe For Work or Not Suitable For Work. Letterlijk vertaald betekent het “Niet veilig voor het werk” of “Niet geschikt voor het werk”. Indien correct gebruikt, is het een soort waarschuwing voor inhoud die, indien weergegeven op de werkplek (of op een openbare plaats), u in de problemen kan brengen of in verlegenheid kan brengen. Als we wilden, zouden we het kunnen vertalen met het italianio VM18 (d.w.z. verboden voor personen onder de 18 jaar), ook al is er een subtiel verschil tussen de twee: VM18 staat voor een verbod, NSFW is meer een waarschuwing over de aard van de inhoud die je op het punt staat te openen.

Hoe NSFW te gebruiken

Nu we weten wat NSFW betekent, laten we ook eens kijken hoe we dit acroniem moeten gebruiken en wat NSFW-posts en -inhoud zijn. Laten we het geval van Twitter nemen, waarmee we dit artikel hebben geopend. Het microbloggingplatform heeft namelijk besloten een einde te maken aan profielen met red light content (of zelfs porno) en ervoor te zorgen dat deze niet louter voor spammingdoeleinden worden gebruikt. Dit is echter slechts één type van mogelijke NSFW-posts of -profielen.

Een NSFW-inhoud kan dus een foto, video, audio of zelfs tekst zijn met informatie die niet in overeenstemming is met de “goede zeden”: het kan een sekstape zijn of een X-rated foto, of een tekst met ruwe onthullingen, of een audio vol met scheldwoorden en godslastering. Wanneer iemand dus – terecht – NSFW gebruikt, wil hij u op het hart drukken: u mag het openen, maar u doet dat op eigen risico. Als iemand ziet wat jij ziet, kun je in de problemen komen.