Hoe SIM 3 PIN te herstellen

Weet je je SIM 3 unlock code niet meer? Geen probleem: hier zijn drie eenvoudige manieren om hem binnen enkele seconden terug te vinden

Het klinkt misschien gek, maar de pincode van uw telefoonkaart vergeten is makkelijker dan u denkt. Kort en zelden gebruikt, de SIM unlock code is een van de laatste dingen waar we aan denken. En we realiseren ons dit op het moment dat de smartphone wordt uitgeschakeld omdat de batterij leeg is of na een systeemupdate.

In deze gevallen doen we een beroep op ons geheugen, in de hoop de ontgrendelingscode te onthouden en het toestel weer te kunnen gebruiken. Maar wat moeten we doen als we de PIN vergeten zijn? De mogelijke oplossingen in dergelijke gevallen zijn uiteenlopend. Als u bijvoorbeeld SIM PIN Drie moet terugvinden, weet dan dat de procedure vrij eenvoudig is. Integendeel, er zijn verschillende oplossingen tot uw beschikking waarmee u uw telefoonkaart unlock code in een kwestie van seconden of minuten kunt vinden. Het is aan u om de methode te kiezen die het beste bij uw situatie past en zo uw telefoon te unlocken.

Ik ben mijn PIN 3 vergeten, wat moet ik doen

We zullen binnenkort alle methoden beschrijven die u ter beschikking staan om uw SIM 3 PIN te herstellen. Maar eerst is het tijd om te analyseren wat er gebeurt als u uw unlockcode bent vergeten en, zonder dit te weten, hebt geprobeerd om deze in te voeren. Om veiligheidsredenen wordt de SIM-kaart geblokkeerd als u drie keer de verkeerde PIN-code hebt ingevoerd en moet u de PUK-code invoeren om de kaart weer te kunnen gebruiken. De PUK-code is een reeks van acht cijfers die in noodgevallen kan worden gebruikt en niet kan worden gewijzigd. In tegenstelling tot de PIN-code kan deze tot 10 keer (foutief) worden ingevoerd: na de tiende foutieve invoer is de kaart van de mobiele telefoon onbruikbaar.

Hoe u uw SIM 3 PIN-code kunt achterhalen: verpakking

De eenvoudigste manier om uw SIM 3 PIN-code te achterhalen is door de SIM-verpakking te herstellen. Op het plastic kaartje waaruit u uw mobiele kaart hebt gehaald, staan zowel uw PIN- als PUK-code afgedrukt: u hoeft alleen maar in het aangegeven gebied te krassen om de cijfers van de ontgrendelingscode te ontdekken en kunt deze voor uw eigen doeleinden gebruiken.

Hoe u de PIN-code van uw SIM-kaart kunt achterhalen: klantgedeelte

In tegenstelling tot andere operators kunt u de PIN- en PUK-code van uw SIM-kaart rechtstreeks vanuit uw persoonlijke profiel in het klantgedeelte bekijken. Het enige wat u nodig hebt, is een account te hebben geregistreerd voordat u uw PIN bent vergeten en een paar seconden van uw tijd. Nadat u bent ingelogd op de tre.it website, moet u op de knop Beheren klikken in de sectie “Master Account” in de linkerkolom.

Hoe kunt u de pincode van uw Three-simkaart herstellen: klantenservice

Als u geen Three-profiel hebt, kunt u proberen de unlockcode van uw telefoonkaart te herstellen door de klantenservice te bellen op 133. Als u de hulp van de operator inroept, kunt u uw PIN- of PUK-code krijgen en uw mobiele telefoon ontgrendelen. Tijdens het gesprek wordt u gevraagd om persoonlijke informatie en gegevens over de SIM-kaart, zoals het serienummer (als u niet weet wat dat is, kunt u het met deze apps achterhalen). Zodra de operator uw identiteit heeft vastgesteld, zal hij u de vereiste code bezorgen en kunt u uw kaart ontgrendelen.