Ingram Micro distribueert ergonomische randapparatuur van R-Go

De distributeur Ingram Micro neemt de ergonomiespecialist R-Go-Tools op in zijn fabrikantenportfolio. De producten van de Nederlandse leverancier zijn bedoeld om bij te dragen aan gezonde IT-werkplekken door hun ontwerp en de gebruikte materialen.

In tijden van sociale afstand hebben werknemers de neiging om meer tijd dan gewoonlijk achter hun computerwerkplek door te brengen. Dit maakt het ergonomische ontwerp des te belangrijker. Ingram Micro speelt hierop in en neemt de perifere producten van de fabrikant R-Go Tools in zijn assortiment op. Hun ontwerp en de gebruikte materialen zijn bedoeld om bij te dragen tot gezonde, duurzame IT-werkplekken. De in Dornach gevestigde distributeur verkoopt het volledige portfolio van de Nederlandse leverancier, dat muizen, toetsenborden, monitorarmen, documenthouders en laptop- en tabletstandaards omvat.

“Duurzaamheid en gezondheid op de werkplek zijn criteria die voor bedrijven steeds belangrijker worden”, merkt Jens Stehle, Senior Manager Printer & Accessories bij Ingram Micro, op. Volgens hem neemt de vraag naar speciale producten die aan deze eisen voldoen, toe. “Onze wederverkopers bedienen nu al Modern Workplace-projecten waarbij de gezondheid van de gebruiker een kritische basis vormt voor de besluitvorming.”

Standaardisatie

Naast hun duurzaamheid worden de producten van R-Go, die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, naar verluidt gekenmerkt door robuustheid en een goede prijs-prestatieverhouding. De claim van de fabrikant uit Leerdam is om ergonomie tot de nieuwe standaard te maken.