Nieuwe NCP VPN Client voor Windows 7 ondersteunt IKEv2

Met de nieuwe VPN Client voor Windows 7 x32 en x64 ondersteunt NCP nu ook de Internet Key Exchange Standard Version 2 (IKEv2) en verzekert daarmee de compatibiliteit van de VPN-toepassing met Windows Server 2008 R2.

NCP heeft de nieuwste versie 9.24 van zijn VPN Client Suite voor Windows 32 en 64 bit besturingssystemen uitgebracht. De software voor Windows 7 32 en 64-bit biedt nu uitgebreide ondersteuning voor de IKEv2-standaard (Internet Key Exchange), waardoor deze compatibel is met Windows Server 2008 R2 en VPN-gateways die IKEv2 vereisen.

De IKEv2-standaard maakt een snellere verbinding mogelijk in vergelijking met IKEv1, aangezien IKEv2 minder berichten vereist dan zijn voorganger. Bovendien ondersteunt de versie 2-specificatie diverse protocollen die voorheen aanvullend vereist waren (b.v. NAT-T, DPD). De authenticatie is gebaseerd op EAP in plaats van XAUTH.

Het Mobility and Multihoming Protocol (MOBIKE) zorgt ervoor dat IPsec-tunnels met mobiele toepassingen nog betrouwbaarder functioneren. De NCP VPN Client Suite is van nature zeer eenvoudig te configureren en maakt het mogelijk een verbinding met hoge prestaties op te zetten. Met de specificaties van IKEv2 kunnen virtuele privénetwerken nog eenvoudiger, flexibeler en betrouwbaarder worden opgezet.

Met ondersteuning voor IKEv2 is de NCP VPN Client Suite compatibel met bijna alle VPN-gateways op de markt. Naast de VPN-functionaliteit beschikt de NCP VPN Client Suite ook over een dynamische persoonlijke firewall en een eigen dialer.