Een mobiele telefoon traceren met WhatsApp

WhatsApp biedt een aantal functies, waaronder de mogelijkheid om je exacte locatie te delen met een contact of groep

De meeste mensen gebruiken WhatsApp om berichten, foto’s en video’s te versturen en te bellen. Niet iedereen is zich er echter van bewust dat de door Facebook gekochte applicatie nog veel meer functies biedt, zoals die waarmee je je locatie kunt delen.

De functie is erg handig, bijvoorbeeld wanneer we een smartphone via WhatsApp moeten traceren. Het instrument is ook handig: één tik op het scherm en onze vrienden weten in een mum van tijd waar we zijn. Het is ook heel gemakkelijk te activeren, of u nu een iPhone, Android of Windows Phone hebt. Om de functie te kunnen gebruiken, moet u er eerst voor zorgen dat het geolocatiesysteem van uw toestel actief is. Weet je niet hoe je dit moet doen? Maak je geen zorgen, het proces is, zoals je zult zien, heel eenvoudig in de praktijk te brengen.

Hoe locatie verzenden op Android

Laten we beginnen met uit te leggen hoe je de smartphone van een persoon kunt volgen met WhatsApp op Android. Maak je geen zorgen, je hoeft geen expert te zijn. Het eerste wat we moeten doen is kiezen naar wie we onze locatie willen sturen. Dit kan een enkele contactpersoon zijn, of een groep. Klaar? Laten we verder gaan. Nu hoeft u alleen nog maar te klikken op het paperclip-pictogram in de rechterbovenhoek tussen de pictogrammen voor videogesprekken en instellingen. Zoals u gemerkt zult hebben, is er een menu geopend met zes pictogrammen. Klik op Locatie. Op de app ziet u een kaart met twee pictogrammen: een vierkant pictogram, dat wordt gebruikt om de kaart schermvullend weer te geven, en een rond pictogram aan de rechterkant, dat wordt gebruikt om de positie te verbeteren. Nu bent u klaar om te gaan: tik op Verzend uw huidige positie en u bent klaar. Geen succes? Zorg ervoor dat GPS is ingeschakeld in de instellingen en dat WhatsApp toestemming heeft voor toegang tot je locatie.

Hoe je locatie te versturen op iOS

Net als bij Android is het delen van je locatie met WhatsApp heel eenvoudig op iOS. Uiteraard moet u een vriend of groep selecteren uit uw lijst met contactpersonen. Begin dan te zoeken naar het + symbool. Vind je het niet? Kijk in de linker benedenhoek. Klik nu op het icoon. Op het scherm van je iPhone – het maakt niet uit welk model, zolang je maar de laatste versie van de messaging app geïnstalleerd hebt – verschijnt een venster met verschillende opties: Camera, Foto- en videobibliotheek, Document, Locatie en Contact. Tik op Locatie. U kunt nu uw huidige locatie sturen, of een specifieke locatie of adres. Kies uit de verschillende opties en je bent klaar. Heb je problemen? Controleer of de GPS is ingeschakeld. Ga hiervoor naar Instellingen en vervolgens naar Privacy en Locatie.

Hoe locatie verzenden op Windows Phone

Nu moeten we het hebben over hoe je een telefoon kunt traceren met WhatsApp op Windows Phone. Het proces is vergelijkbaar met dat beschreven voor Android- en iOS-gebruikers. Zodra u de contactpersoon of groep hebt gekozen met wie u de locatie wilt delen, klikt u op het paperclip-pictogram links onderaan en selecteert u Locatie in het vervolgkeuzemenu. U zult zien dat er een kaart op de app verschijnt. Net als bij iOS en Android, biedt de Windows-versie van de instant messaging app verschillende keuzes. Als u op Uw locatie verzenden klikt, wordt uw huidige locatie gedeeld. En u kunt ook de locatie van plaatsen in de buurt verzenden of een ander adres zoeken om te delen door op het vergrootglasicoon te drukken. Enige haperingen? Controleer of het geolocatiesysteem actief is. Hoe? Tik op Instellingen in het Start-menu, dan op Locatie en tenslotte op “Locatiezoeker inschakelen”.