Programma’s voor het knippen van audiobestanden en liedjes

Wilt u een mp3-bestand of een liedje knippen? Ontdek met ons welke de beste online programma’s zijn voor uw behoeften en al hun functies.

Als u graag korte videomontages maakt, zult u zich bewust zijn van het belang van een soundtrack om ze nog onderhoudender te maken. Het is echter niet voldoende om alleen een liedje te selecteren en dat over de beelden heen te leggen om het gewenste effect te bereiken. Audio is vaak te lang en moet worden ingekort om in de video te passen. Delen van een audiospoor selecteren en knippen is minder ingewikkeld dan je denkt. Dankzij sommige online programma’s is het splitsen van audiosporen eenvoudiger dan je denkt. In deze gids laten we je zien welke tools het beste en makkelijkst te gebruiken zijn.

Audacity

Audacity is een gratis, open-source, cross-platform programma (Windows, macOS en Linux).

Audacity Naast de mogelijkheid om online mp3’s te knippen, heeft Audacity een lange lijst met functies waarmee je ruis kunt verwijderen, speciale effecten kunt toepassen, opnames kunt maken, clips kunt knippen en samenvoegen en meer. Er is ook een grote verzameling plug-ins en de mogelijkheid om audio van elke lengte te uploaden. De app is vrij eenvoudig te gebruiken, maar voor de minder ervaren gebruiker is er een gedetailleerde handleiding beschikbaar.

WavePad

WavePad is een van de beste mp3-cutters die er zijn, en is ontworpen voor zowel Windows- als Mac-gebruikers. WavePad  bevat gereedschappen voor het knippen, kopiëren en plakken van audio, en een breed scala aan effecten (versterking, echo en ruisonderdrukking). Naast de meest gangbare WAV- en MP3-formaten ondersteunt het ook WMA, AU, AIF, VOX, OGG, FLAC en nog veel meer.

Free MP3 Cutter Joiner

Als je niet handig bent met technologie en apparaten, is dit het perfecte programma voor jou. Het kan zowel op Windows als Mac worden gebruikt en staat bekend om zijn eenvoudige techniek om MP3’s te knippen of een MP3-bestand op te splitsen en verschillende tracks samen te voegen. Na het uitvoeren van de nodige bewerkingen kunt u de tracks opslaan door een ander formaat in te stellen, de bitrate van de gecomprimeerde bestanden wijzigen of gewoon een segment extraheren zonder het geluid te wijzigen.

Apowersoft

Met deze intuïtieve software kunt u audiobestanden knippen, splitsen, bijsnijden, samenvoegen, kopiëren en plakken. Het ondersteunt een groot aantal formaten, waaronder M4A, MP3, AAC, FLAC, WAV, OGG en nog veel meer. U kunt Apowersoft gebruiken om online nummers te knippen en samen te voegen en het resultaat te bekijken dankzij de real-time preview-functie.

Swifturn

Als u op een iets meer gevorderd niveau bent, raden we u dit programma aan, waarmee u audiobestanden op een bijna professionele manier kunt mixen. U kunt gratis MP3’s knippen en bestanden parallel op meerdere audiotracks bewerken. Andere pluspunten zijn geïntegreerde functies voor het regelen van het volume, ruisonderdrukking, een digitaal muziekinstrument en de mogelijkheid om muziek op te nemen met behulp van een microfoon.

 MP3 Toolkit

Dit is een pakket programma’s dat is ontworpen om het werken met MP3-bestanden te vereenvoudigen. De MP3 song snijder is de juiste software voor het knippen van audio tracks, maar een converter, merger, recorder, CD ripper en tag editor zijn ook inbegrepen. Naast MP3-audiotracks kunt u dit programma ook gebruiken voor WMA-, OGG-, MP4-, FLV-, WMV- en WAV-formaten. Het enige nadeel is dat MP3 Toolkit alleen compatibel is met Windows-systemen.

EArt Audio Cutter

Van alle gratis software die is ontworpen om audiotracks te knippen, is EArte Audio Cutter ongetwijfeld de gemakkelijkste in het gebruik. Met het programma kunt u een begin- en eindpunt voor een nieuw fragment instellen, en vervolgens het gespecificeerde segment opslaan zonder het opnieuw te coderen. Het is echter niet mogelijk om aan verschillende fragmenten tegelijk te werken. De software ondersteunt vier soorten audio-opnamen: WAV, WMA, OGG en MP3, maar het wordt alleen ondersteund op Windows-apparaten.

Macsome Audio Splitter

Als u op een Mac-besturingssysteem werkt, is dit programma misschien iets voor u. U kunt het gebruiken om MP3- en ACC-bestanden te knippen en te bewerken, en zelfs om meerdere tracks tegelijk te importeren. De functies van Macsome Audio Splitter omvatten ook de mogelijkheid om ID-tags in enkele seconden te bewerken.