Marc Botham nieuwe Channel VP bij Avast Business

Avast heeft Marc Botham benoemd tot VP Worldwide Channel & Alliances voor Avast Business. De manager, die eerder dienst deed als Regional Director voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland, is nu belast met het aansturen van de wereldwijde uitbreiding van het portfolio van Avast Business.

Een glansrijke carrière is nu aan de gang bij Avast Business voor Marc Botham. Hij was pas zes maanden geleden bij Avast begonnen als regionaal directeur voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar had zich al snel opgeworpen als manager van het wereldwijde partnernetwerk van de beveiligingsleverancier, aldus het bedrijf. Botham rapporteert nu rechtstreeks aan Anthony O’Mara, VP Sales bij Avast Business, vanuit het kantoor in Londen. De manager brengt meer dan 20 jaar ervaring in kanaalverkoop met zich mee. Hij was onder meer Senior Director for SMB Sales EMEA bij Symantec, Senior Director of UK Channels bij Microsoft en meest recentelijk Managing Director UK & Ireland bij Quest.

In de context van de grote wereldwijde veranderingen als gevolg van het coronavirus in de afgelopen zes maanden, merkt Botham op: “Onze kanaalgemeenschap en klanten hebben zich moeten aanpassen om te voldoen aan de eisen van mobiele gebruikers, zoals die in het thuiskantoor. Om deze overgang te vergemakkelijken, hebben we deze tijd besteed aan zowel het verbeteren van ons partnerprogramma als het lanceren van nieuwe producten zoals Avast Business Secure Private Access.” Nieuwe initiatieven en doorverwijzingsprogramma’s zijn nu bedoeld om partners te helpen hun bedrijf te laten groeien.

Om dit te bereiken wil Botham het partnerprogramma opnieuw opzetten, zodat het aantrekkelijk wordt voor een breed scala aan verschillende soorten partners. Ook Anthony O’Mara is het daarmee eens: “Marc Botham kwam in maart bij ons en hij is vanaf dag één een geweldige aanwinst geweest voor het team. Gezien zijn uitgebreide ervaring en bijdrage aan het bedrijf tot nu toe, zijn we verheugd om hem te benoemen tot VP van Worldwide Channel & Alliance voor Avast Business.”