Hoe Android-meldingen te lezen op Windows 10 PC

Microsoft richt zich steeds meer op de integratie tussen Android-smartphones en Windows 10-pc’s. Met de laatst toegevoegde functie kunt u meldingen lezen op uw pc

Sinds een paar weken geleden is het mogelijk om Android-meldingen te lezen op onze Windows 10-pc. Microsoft is deze functie aan het testen binnen de dienst en app “Your Phone” (

Your Phone werd vorig jaar uitgebracht, is compatibel met zowel de Home- als de Pro-versie van Windows 10 en werd met de laatste update in mei uitgebreid met de mogelijkheid om mms, afbeeldingen en gifs van de smartphone op de pc te ontvangen. In mei werd ook de mogelijkheid ingevoerd om PC en telefoon niet alleen via Wi-Fi maar ook via de mobiele dataverbinding te synchroniseren. Notificaties rechtstreeks op de pc ontvangen daarentegen, kwam in april in bèta en is een functie waar veel gebruikers blij van zullen worden.

Hoe Android-notificaties lezen op Windows 10

Om deze zeer handige functie te gebruiken, moeten we onze smartphone verbinden met onze pc: zoek gewoon in de zoekbalk van het menu Start “Verbind uw telefoon” (u kunt het ook vinden in Instellingen > telefoon) en klik vervolgens op “Telefoon toevoegen”. Op dit punt moeten we het telefoonnummer invoeren van de mobiele telefoon die met de PC moet worden verbonden en op “Verzenden” drukken. U ontvangt een SMS met een link om de Microsoft Launcher applicatie op uw smartphone te installeren. Zodra we zowel de PC als de smartphone hebben geconfigureerd, kunnen we ze verbinden en beginnen met het ontvangen van Android meldingen in het Notificatiegebied van de Windows taakbalk. Maar let op: om alles goed te laten werken, moeten we ons aanmelden bij de app Your Phone via onze Microsoft-account.

Wat we kunnen doen door onze smartphone aan te sluiten op Windows 10

Wanneer onze smartphone is aangesloten op de pc met Windows 10, kunnen we Android-meldingen beheren op de pc, berichten beantwoorden via de computer in plaats van via de telefoon, een foto maken op de Android-telefoon en deze onmiddellijk bekijken op de computer. Met deze laatste mogelijkheid kunnen we bijvoorbeeld in realtime foto’s toevoegen aan een presentatie.

Microsoft Experiences

Microsoft noemt “Experiences” de dingen die je kunt doen door andere apps op je telefoon te installeren. Naast Launcher kunt u ook Microsoft Edge en Cortana op uw smartphone installeren. Tot slot zijn sommige van de hierboven beschreven functies en apps ook beschikbaar voor iOS. Maar op iPhones zijn er veel meer beperkingen.