5 Messenger Tricks to Chat Faster

Facebook Messenger biedt veel extra diensten: je kunt spelletjes spelen met je vrienden of animated GIFs versturen. Hier zijn vijf trucs om je gebruik van de app te verbeteren

Facebook Messenger is een van de populairste instant messaging apps onder smartphonegebruikers. Niet iedereen weet echter dat er een paar trucs in de app verborgen zitten waarmee je het meeste uit de dienst kunt halen.

Met meer dan een miljard gebruikers per maand is Facebook Messenger een van de directe concurrenten van WhatsApp geworden. Het biedt een breed scala aan functies, van videobellen tot het versturen van foto’s, video’s en GIF’s. Het is heel eenvoudig te gebruiken, maar zoals bij alle instant messaging-applicaties zijn er verborgen trucs waarmee je bepaalde functies sneller kunt starten of toegang kunt krijgen tot bepaalde geheimen. Zo heeft Facebook onlangs een platform toegevoegd met tientallen videospelletjes die rechtstreeks binnen Messenger kunnen worden gebruikt. Hier zijn twee trucs voor Facebook Messenger.

Videogame

Facebook Messenger is, in tegenstelling tot wat velen misschien denken, niet alleen een platform voor berichten en het versturen van grappige emoji, maar je kunt er ook minigames spelen en je vrienden uitdagen. Natuurlijk kun je geen spannende graphics of een al te ingewikkelde en uitgebreide verhaallijn verwachten, maar verschillende videospelletjes op Messenger kunnen je afleiden op momenten van verveling of je chats met vrienden aanwakkeren. Met de nieuwste versie van de applicatie kun je, alleen of met een vriend, verschillende titels spelen, waaronder enkele superklassiekers zoals Pacman of Snake.

Messenger vanaf pc

Sinds de zomer van 2015 is Facebook Messenger ook beschikbaar voor gebruikers zonder Facebook-account. U hoeft geen apps te downloaden of u aan te melden bij sociale media om de dienst te gebruiken. Messenger heeft zijn eigen webplatform. Zoek het gewoon op in uw browser en registreer u met een gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra u zich hebt aangemeld of aangemeld, kunt u alle diensten in de toepassing rechtstreeks vanaf uw computerscherm gebruiken.

Chat Highlights

Messenger is zeer succesvol dankzij zijn groepen. Er zijn schoolgroepen, werkgroepen, vriendengroepen, feestgroepen en familiegroepen. Er is een groep voor elke gelegenheid. Verdwalen in al deze gesprekken is heel gemakkelijk. Daarom is het nuttig snelkoppelingen te maken om de twee of drie contacten te vinden met wie we het vaakst chatten. Ga hiervoor naar de chatroom van het gewenste contact en klik op het menu in de rechterbovenhoek. Klik dan op de link maken optie.

GIFjes

GIFjes worden steeds vaker gebruikt in Messenger: ze zijn leuk en zorgen voor leuke gesprekken. Om ze op Messenger te delen, hoef je de link naar een GIF die je op het web hebt gevonden niet te kopiëren en te plakken, klik gewoon op @dailycute en er verschijnt een geanimeerde afbeelding in je reactie.

Meldingen uitschakelen

In Messenger kun je inkomende meldingen van een groep of een specifiek contact blokkeren. U kunt ze ook stoppen door een tijdsbestek te kiezen: 15 minuten, een uur, 8 uur en 24 uur. Of u kunt meldingen blokkeren tot uw alarm afgaat of tot u ze handmatig opnieuw activeert. Het is gemakkelijk te doen, ga naar het menu en selecteer Meldingen. Dan moeten we kiezen of we meldingen willen in- of uitschakelen. Als we ze deactiveren in het menu met drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek, kunnen we beslissen hoe lang we ze willen blokkeren.