Hoe sluit je een MacBook aan op tv

Hier volgt een snelle handleiding over hoe je een MacBook op tv kunt aansluiten met behulp van twee methoden, de ene draadloos en de andere met behulp van een gewone HDMI-kabel

In verschillende omstandigheden wil je misschien je MacBook op tv aansluiten. Er kunnen herinneringen aan vakanties van jaren geleden, foto’s, video’s van doopplechtigheden of concerten met goede muziek in je computer zitten, materiaal dat je soms tevoorschijn wilt halen maar waar het scherm van je MacBook, hoe goed ook gemaakt, geen recht aan zou doen.

Waarom zou je je MacBook dan niet op de TV aansluiten? Het is een goed idee, maar sommigen weten niet hoe ze het moeten doen. Het is eigenlijk heel eenvoudig en binnen ieders bereik, mits je het juiste gereedschap hebt en weet hoe je het moet doen, natuurlijk. Als je een MacBook draadloos op de TV wilt aansluiten, moet je een Apple TV hebben en ook relatief dicht bij de router zijn, zodat de verbinding niet instabiel of traag is; als een kabelverbinding OK is, moet je ervoor zorgen dat je MacBook de juiste uitgang heeft.

Een MacBook draadloos op de tv aansluiten

Om een MacBook draadloos op de tv aan te sluiten, dat wil zeggen met Wi-Fi in plaats van met kabels, hebt u een Apple TV nodig voor de verbinding met de tv. Heb je een Apple TV, dan is de weg bergafwaarts, want de stappen liggen binnen ieders bereik.

Zorg er eerst voor dat je MacBook en Apple TV allebei zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk en dat ze allebei zijn ingesteld met dezelfde Apple ID. Als dat gedaan is, is de volgende stap het openen van het Control Center op je Mac, waarvan het pictogram meestal links van de datum en tijd staat, in de menubalk: klik hier op de Duplicate Screen-optie en wacht tot de naam van de Apple TV verschijnt. En dat is het: in een paar eenvoudige stappen zijn je MacBook en Apple TV draadloos via Wi-Fi met elkaar verbonden.

Een MacBook via een kabel op je televisie aansluiten

Om een MacBook via een kabel op je televisie aan te sluiten, heb je een HDMI-kabel nodig. Het ene uiteinde van de kabel wordt verbonden met de specifieke ingang op de TV en het andere uiteinde met de ingang op de Mac. Niet alle Apple-laptops hebben echter een HDMI-uitgang, vooral de nieuwere niet, dus je zult een adapter moeten aanschaffen bij een van de tientallen die je online kunt vinden, soms voor maar een paar euro.

Als je je MacBook eenmaal via een HDMI-kabel op je tv hebt aangesloten, zouden de beelden en audio van je Mac automatisch op je tv-scherm zichtbaar moeten zijn. Als het geluid nog steeds uit de luidsprekers van uw Mac komt, opent u Systeemvoorkeuren, gaat u naar Geluid, selecteert u het menu Uitvoer en selecteert u de juiste audio-uitvoer in de lijst, in dit geval de tv.

Dit zal ook het geluid van de tv afspelen, totdat u de HDMI-kabel van de tv of de Mac loskoppelt.