Hoe verwijder je Amazon Prime Video-geschiedenis

Amazon Prime video laat je de films en tv-series die je hebt bekeken verwijderen: zo doe je dat vanaf je computer en smartphone

Net als op Netflix en YouTube kun je op Amazon Prime Video ook de films en tv-series die je hebt bekeken verwijderen uit de geschiedenis van het videostreamingplatform. Als je niet wilt dat je partner erachter komt dat je de laatste aflevering van je favoriete tv-serie hebt gekeken zonder haar/hem, is het wissen van je geschiedenis op Amazon Prime Video de enige oplossing.

Het videostreamingplatform is inbegrepen in je Amazon Prime-abonnement en biedt gebruikers een (bijna) eindeloze bibliotheek aan films en tv-series. Deze variĆ«ren van originele producties zoals The Man in the High Castle tot internationale hits zoals McMafia en Vikings. Amazon Prime Video biedt ook een aantal zeer interessante films, zoals Beata Ignoranza (met in de hoofdrollen Marco Giallini en Alessandro Gassman) en Eccezzziunale veramente: Capitolo secondo… me, met in de hoofdrol Diego Abatantuono als de leider van de ultras. Als u niet wilt dat uw geheime passies worden ontdekt, kunt u hier lezen hoe u uw Amazon Prime Video-geschiedenis verwijdert.

Hoe verwijdert u uw Amazon Prime Video-geschiedenis van uw computer

Het verwijderen van inhoud die via Amazon Prime Video is bekeken, is heel eenvoudig. Het eerste wat u moet doen is inloggen op het video streaming platform met uw Amazon account. Klik vervolgens op het pictogram met de man in de rechterhoek en klik vervolgens op Account en instellingen. De dienst zal u vragen uw accountgegevens opnieuw in te voeren en vervolgens zal een nieuwe pagina worden geopend. Klik in het horizontale menu boven aan de pagina op “Kijkgeschiedenis” en u ziet alle video-inhoud die u op Amazon Prime Video hebt bekeken. Naast de naam van elke tv-serie en film staat een X-pictogram. Druk hierop om de inhoud uit uw Amazon Prime Video-geschiedenis te verwijderen.

Hoe verwijder je je Amazon Prime Video-geschiedenis van je smartphone

Je kunt de geschiedenis van de content die je hebt bekeken op Amazon Prime Video niet verwijderen van de app voor smartphones en tablets, alleen je zoekgeschiedenis. Als u sporen wilt wissen van wat u hebt bekeken/onderzocht op het videostreamingplatform, moet u eerst de app starten en u aanmelden met uw Amazon Prime-account. Klik dan op het icoontje met drie horizontale lijnen linksboven en vervolgens op Instellingen. In het nieuwe scherm dat opent, klikt u op “Wis video zoekgeschiedenis” om alle sporen van de film of TV serie waarnaar u gezocht heeft te wissen.