Veiligheid: altijd aan je zijde, waar gaat de Disney-film over +

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ray McElrathbey, een atleet die voor een dubbele uitdaging staat. Hier zijn de details.

Veiligheid: Altijd aan je zijde is de nieuwe Disney-film die het publiek tijdens de feestdagen zal doen dromen. Het is een drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Ray McElrathbey, gespeeld door acteur Jay Reeves.

Ray is een student aan Clemson University die slaagt in het football team als safety terwijl hij zorgt voor zijn 11-jarige broer, Fahmarr. Hij komt uit een moeilijke familie en wordt geconfronteerd met twee uitdagingen: die van een opkomende, gepassioneerde atleet en die van een liefhebbende, vastberaden oudere broer. Het resultaat is een spannende film, perfect om te bekijken tijdens de eindejaarsfeesten en geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Reginald Hudlin (The Black Godfather), genomineerd voor een Academy Award, regisseerde de film. De soundtrack is van Grammy Award winnaar Marcus Miller.

Safety: Always by Your Side – What It’s About

Zoals gezegd, is de film geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van atleet Ray McElrathbey. Ray is een jongeman die naar Clemson University gaat en geconfronteerd wordt met een aantal moeilijkheden in verband met zijn familie. Hij wordt geholpen door zijn voetbalteamgenoten en de hele gemeenschap. Dit stelt hem in staat zijn problemen het hoofd te bieden en vooral voor zijn broertje te zorgen.

De kleine Fahmarr wordt opgevangen door zijn broer die hem meeneemt naar de universiteit, waar hij in zijn studentenkamer woont. Safety: always by your side is dus een dramatische film, omdat hij sterke en belangrijke thema’s behandelt, maar toch wordt hij behandeld door Disney, die hem “zoet” maakt door de moeilijkheden niet te benadrukken, terwijl het de successen en het gevoel van broederschap zijn die overheersen. De vertelling is daarom ook geschikt voor kinderen.

Cast of Safety: altijd aan je zijde

In de speelfilm wordt de hoofdrol vertolkt door acteur Jay Reeves (die al te zien was in All American en The Tax Collector). Thaddeus J. Mixson speelt Fahmarr.

Ze krijgen in de cast gezelschap van Corinne Foxx, Hunter Sansone, Matthew Glave, Amanda Warren en een aantal acteurs, van wie velen weinig bekend zijn bij het grote publiek.

Verder wordt Cast of Safety: Always by Your Side geproduceerd door Mark Ciardi, (die eerder werkte aan de film Miracle) en Gordon Gray (The Rookie). De film bevat ook een cameo van Giorgio Tavecchio, de Italiaanse Amerikaanse footballster die in de National Football League (NFL) speelde.

Regisseur Reginald Hudlin was bijzonder tevreden met het resultaat:  “Safety: Always by Your Side is een film over broederschap en samenkomen voor het grotere goed, wat een boodschap is die onze samenleving op dit moment nodig heeft. Het is het verhaal van een jongeman die vastzit in een situatie waarin falen geen optie is. Door pure wilskracht slaagt hij erin het onmogelijke te doen en inspireert hij de hele gemeenschap om hem heen om hetzelfde te doen.”

Waar en wanneer te zien Safety: Always by Your Side

De film is uitgebracht op het Disney + streamingplatform op 11 december 2020 en duurt ongeveer 2 uur. Zodat het door alle abonnees kan worden bekeken.