Dreger IT sluit zich aan bij Teccle Group

De Teccle Group uit Frankfurt neemt MSP Dreger IT over, dat ook in de metropool Main gevestigd is. Het is de vijfde overname sinds december voor de dienstengroep, die in de zomer van 2020 werd opgericht.

De Teccle Groep houdt woord. Zoals aan het begin van de maand aangekondigd met de overname van Smea IT, heeft de startup nog voor het einde van mei een andere overname afgerond: De in Frankfurt gevestigde MSP Dreger IT is eind vorige week het nieuwste lid geworden van Teccle, zo heeft de dienstengroep vandaag bekendgemaakt. “Als Frankfurtse onderneming was het voor ons vanaf het begin duidelijk dat we niet alleen met een holding in de stad gevestigd zouden zijn, maar ook met een operationele eenheid actief zouden zijn”, zegt Sven Kalisch, Managing Partner bij Teccle.

Dat betekent dat de start-up, die in de zomer van 2020 werd opgericht en in december voor het eerst de aandacht trok met een overname, inmiddels zes bedrijven heeft overgenomen. Binnen de groep heeft Dreger nu de leiding over de regio Centraal en tegelijkertijd de professionele rol van expert voor managed services.

80 procent managed services

De ICT-specialist, die in 1992 werd opgericht, heeft zijn bedrijfsmodel al vroeg op het servicemodel georiënteerd en genereert nu ruim 80 procent van zijn contributiemarge via recurring inkomsten. Tot de klanten van de Hessians behoren organisaties met meer dan 10.000 IT-werkstations, waarvoor zij 24×7 diensten leveren. “Het team van Jens Dreger heeft het meest volwassen portfolio van gestandaardiseerde en volledig gedocumenteerde managed services opgebouwd dat ik tot nu toe op de Duitse systeemhuismarkt heb gezien,” benadrukt Kalisch.

De dienstverlener uit Frankfurt heeft iets minder dan 50 mensen in dienst, waarmee het Teccle-team op meer dan 220 hoofden komt. Oprichter en hoofdaandeelhouder Jens Dreger blijft niet alleen directeur bij de MSP, maar zal in die hoedanigheid ook deel gaan uitmaken van het management van de groep. Met de verkoop van Dreger IT verwerft hij een financieel belang in Teccle, net als de twee managers en co-partners Tilo Beisiegel, Director Sales, en Jan Berka, Solution Architect.

Bundeling van competenties

“Ondanks onze uiterst succesvolle transformatie waren we ons ervan bewust dat de volgende fase in de ontwikkeling van het bedrijf alleen kan slagen als we onze competentie bundelen met die van anderen”, aldus Dreger, die de huidige stap toelicht. Het bedrijf had een omslagpunt bereikt waarop het “andere knappe koppen nodig had die verder denken, misschien zelfs groter denken”. En er zijn zulke geesten in de Teccle Groep. Omgekeerd zal Dreger zijn deskundigheid op het gebied van beheerde diensten en de voorsprong die de dienstverlener op sommige gebieden heeft, delen met de andere leden van de groep ten einde gebruik te maken van synergieën. “We willen de toekomst actief vormgeven en hebben daarvoor nu de perfecte partner gevonden.”

De MSP biedt een deel van zijn diensten aan op een eigen infrastructuur in een datacenter in Frankfurt. Het bedrijf exploiteert echter ook systemen zowel on-site bij klanten als in de cloud. Naast managed services is consulting een ander zwaartepunt in het dienstenpakket van het Hessische bedrijf. Tot hun technologiepartners behoren Dell EMC, Deutsche Telekom, HPE Aruba, IBM, Microsoft en Sophos.

Met de Teccle Group wordt een landelijke dienstverleningsgroep gevormd, die op den duur zo’n tien tot twaalf leden moet tellen. Het is de bedoeling om met het dienstenpakket de volledige IT-behoefte van middelgrote ondernemingen te dekken. Managed services spelen daarbij een centrale rol, waarvan Kalisch en zijn managementcollega’s overtuigd zijn dat zij op de lange termijn de overhand zullen krijgen op de klassieke handel en dienstverlening in het ICT-kanaal. Tegelijkertijd streeft de groep een cloud-first strategie na, die zeker ook competentie voor on-premises infrastructuren en hybride scenario’s omvat.

Overname gaat door

Regionaal bestrijkt Teccle het noordoosten van Duitsland met het in Rostock gevestigde MSP Smea, het zuiden met het in Opper-Palts gevestigde systeemhuis EDV-BV en het zuidwesten met het in Saarbrücken gevestigde MSP ADD IT & Consulting. Dreger vult nu een gat in het midden van het land. Hierdoor blijven belangrijke economische gebieden zoals de metropolitane regio’s Rijn-Ruhr of Stuttgart, waar de start-up nog niet aanwezig is, met een vestigingsplaats achter. Zij heeft haar overnametocht echter nog niet voltooid. De volgende overname zal naar verwachting binnen enkele weken volgen, zo heeft het in Frankfurt gevestigde bedrijf aangekondigd.

Teccle omvat ook de in Fürth gevestigde Microsoft-cloudspecialist Acontech, wiens samenwerkings- en IaaS-experts in heel Duitsland werken, en de in Neurenberg gevestigde beveiligingsleverancier Certvision, een dochteronderneming van Acontech. Beide ondernemingen zijn in december 2020 overgenomen. In beginsel verwerven de eigenaars van de verworven dienstverleners een aandeel in de groep. Als managing directors nemen zij ook deel aan centrale beslissingen en bepalen zij samen met het managementteam in Frankfurt de overkoepelende Teccle-strategie. De start-up wordt gesteund door de in Bremen gevestigde investeringsmaatschappij FMC, die de groeistrategie financiert.