Meer veiligheid door cloud video-opname

Bodycams – videocamera’s die op het lichaam worden gedragen – hebben inmiddels hun plaats veroverd. Eagle Eye Networks presenteert de compacte Eagle Eye Body Camera, een 4K body camera met directe video-opname naar de cloud.

Body camera’s, zogenaamde body cams, zijn bedoeld om de veiligheid van bijvoorbeeld politiekorpsen te vergroten en om door middel van videobewijs een betere opheldering van overtredingen tegen agenten te ondersteunen. Maar ook particuliere bedrijven maken steeds meer gebruik van body camera’s om hun werknemers te beschermen. Met de Eagle Eye Body Camera komt een compacte mobiele lichaamscamera van Eagle Eye Networks op de markt die is verbonden met het cloudgebaseerde videomanagementsysteem van de fabrikant. Hierdoor kunnen gegevens rechtstreeks in de cloud worden opgenomen als er bandbreedte beschikbaar is. Bovendien stuurt de camera in geval van gevaar alarmen naar de beveiligingscentrale, zodat die de werknemer zo snel mogelijk kan helpen. Met behulp van geo-tagging kunnen werknemers ook sneller worden gelokaliseerd door het beveiligingscentrum. De camera heeft een resolutie van 8,3 megapixels en maakt video’s in 4K mogelijk. Het gezichtsveld is 180 graden. Communicatie is via twee-weg audio.

Daarnaast ondersteunt het apparaat 4G- of WiFi-livestreaming. De cam meet 95 x 65 x 35 millimeter en weegt slechts 155 gram. De benodigde energie wordt geleverd door een 6.000 mAh batterij, die volgens de fabrikant binnen vier uur via USB-C kan worden opgeladen. Bovendien heeft de bodycamera een IP67-certificering en is dus bestand tegen de gevolgen van water. De body camera’s kunnen worden aangeschaft via het Eagle Eye Networks CameraManager platform. De fabrikant noemt geen prijs.