Google Sabrina, het apparaat dat tv’s slim maakt, wordt goedkoop

De prijs van Google Sabrina, het apparaat dat tv’s slim maakt, is onthuld: het zal voor minder dan 50 euro op de markt komen. Hier zijn de functies

Google Sabrina, het slimme apparaat om TV’s slim te maken, neemt steeds meer vorm aan. Na te zijn gecertificeerd door de FCC, de Amerikaanse instantie die deze specifieke taak heeft, is er nieuwe informatie over het toestel binnengekomen, en het is nieuws dat gebruikers zeker blij zal maken. De site 9to5Google, in feite, heeft ontdekt de prijs van Google Sabrina: 49,99 dollar (in Europa zal het waarschijnlijk 49,99 euro). Een zeer interessante prijs die, indien bevestigd, de TV dongle tot een van de meest interessante op de markt zou maken.

De journalisten van 9to5Google vonden de informatie op de website van Home Depot, een grote keten van Amerikaanse winkelcentra. De site onthulde de lanceringsprijs van het toestel, die 49,99 dollar zal bedragen. Ver beneden de aanvankelijke verwachtingen (sommige deskundigen hadden de prijs op ongeveer $80-90 gesteld). Na de ontdekking van 9to5Google gingen andere nieuwssites ook op zoek naar informatie en vonden het bestaan van een pagina gewijd aan Google Sabrina op andere Amerikaanse e-commerce sites, met een iets andere prijs: $ 59,99. Op het portaal van Walmart staat naast de prijs ook de releasedatum: 30 september.

Wat is Google Sabrina en hoe werkt het

Google Sabrina is de codenaam voor de nieuwe tv-dongle van het Mountain View-bedrijf, opvolger van de Chromecast Ultra. Het is een apparaat dat via de HDMI-poort op de tv wordt aangesloten en toegang biedt tot interactieve inhoud. Het is bijzonder geschikt voor al die tv’s die niet over slimme diensten beschikken, waarop gebruikers geen toepassingen zoals Netflix of Amazon Prime Video kunnen installeren. Verwacht wordt dat Google Sabrina een directe concurrent wordt van Amazon’s Fire TV Stick en Xiaomi’s Mi TV Stick.

Hoe zou Google Sabrina moeten werken? Nadat u het apparaat op de HDMI-poort van uw tv hebt aangesloten, kunt u het bedienen via uw smartphone of met de afstandsbediening die bij de doos is inbegrepen. Google Sabrina is gebaseerd op Android TV 11 (dat voor de gelegenheid zal worden omgedoopt tot Google TV) en de gebruiker kan elke toepassing uit de geïntegreerde Google Play Store installeren, van videostreamingplatforms tot videogames. Volgens geruchten zal Google Sabrina al voorzien van YouTube TV en de app van Nest (voor het beheren van smart home-apparaten).

Wanneer komt Google Sabrina uit en hoeveel gaat het kosten

De prijs zou tussen de $49,99 en $59,99 moeten liggen, volgens geruchten die de afgelopen uren zijn gepubliceerd en eerst door 9to5Google en vervolgens door Android Police zijn opgegraven op de websites van Home Depot en Walmart, twee grote winkelketens in de VS. In ieder geval zijn de prijzen vrij laag en bijna in overeenstemming met die van de voornaamste concurrenten. We ontdekten ook de lanceringsdatum van Google Sabrina: 30 september 2020.