WhatsApp: nieuwe details over In-App Support

WhatsApp blijft In-App Support ontwikkelen: we kunnen straks rechtstreeks vanuit de app chatten met technische ondersteuning.

In-App Support is een van WhatsApp’s nieuwste ideeën waarmee je rechtstreeks vanuit de app contact kunt opnemen met de klantenservice, in geval van problemen of storingen. Het is een nieuwe functie die zich nog in de testfase bevindt, maar het onderstreept de wens van het bedrijf om aan de behoeften van zijn gebruikers te voldoen.

De functie verscheen in oktober 2020 in een bètaversie van de instant messaging-app, gereserveerd voor apparaten met het Android-besturingssysteem. De bevestiging van de werking, alleen voor bepaalde testgebruikers, kwam echter van de WABetaInfo website na de beschikbaarheid van de 2.21.7.3 release voor download. WhatsApp heeft nu een ander onderdeel van de nieuwe functie onthuld, die in de nabije toekomst zou kunnen worden uitgerold naar alle apparaten – ook die van het Apple-merk – waardoor gebruikers de kans krijgen om meldingen te sturen naar het klantenserviceteam en snelle, gerichte feedback te ontvangen.

In-App Support, nieuwe details van WhatsApp

Dankzij de nieuwste release voor bètatesters, uitgebracht via het bètaprogramma van Google Play, kunnen gebruikers met In-App Support zich nu vertrouwd maken met de nieuwe functie, met aandacht voor de details die in de laatste fasen van de ontwikkeling zijn toegevoegd. Zij kunnen met name gebruik maken van het directe ondersteuningskanaal van WhatsApp via de zogenaamde “Support Chat Thread”, een speciale chat die wordt beheerd door de klantenservice.

Dit is een volwaardige chat, zoals je die normaal met je contacten gebruikt, met end-to-end encryptie en waar je bugs kunt melden die je tijdens het gebruik van de app tegenkomt. U dient ook enige technische informatie over het apparaat dat u gebruikt aan het probleem toe te voegen, zodat de ondersteuning een volledig overzicht krijgt van het probleem in kwestie.

Als dit eenmaal is geregeld, kan het team aan de slag met het rapport. Aan het einde van de werkzaamheden zal het ondersteuningsteam de gebruiker informeren over het resultaat van de operatie – volgens de automatische berichten in de chat, zoals zichtbaar in de screenshots die WABetaInfo op zijn Twitter-profiel heeft gepubliceerd, binnen 48 uur -, waarbij het ticket en de chat zelf worden gesloten.

In-App Support, wie kan deelnemen aan de tests

Zoals verwacht, is de functie op dit moment alleen ingeschakeld voor een beperkte groep gebruikers. Om te controleren of uw profiel bij de bètatesters hoort, hoeft u alleen maar een snelle controle uit te voeren direct in de app, via het pad Instellingen > Help > Contacten.

Als uw profiel tot de bètatesters behoort, kunt u beginnen met testen, anders moet u wachten tot de functie permanent beschikbaar is voor alle gebruikers.

Het is momenteel onduidelijk wanneer In-App Support voor iedereen beschikbaar zal zijn, en of de definitieve versie een bot zal bevatten voor de eerste filtering van ondersteuningsverzoeken. Het meest waarschijnlijke is echter dat de nieuwe functie in eerste instantie voor iedereen wordt vrijgegeven, alleen maar om ondersteuning te krijgen voor een van de andere aankomende functies op WhatsApp: de mogelijkheid om direct in chat aankopen te doen, door te praten met de WhatsApp Business-accounts van handelaren.