Sven Janssen treedt toe tot Sophos

Sinds begin februari is Sven Janssen bij Sophos verantwoordelijk voor de channel sales business in de DACH-regio. De manager brengt tientallen jaren ervaring mee in het opbouwen van het kanaal, met name in de IT-beveiligingsindustrie.

Beveiligingsleverancier Sophos heeft voormalig Sonicwall channel director Sven Janssen aan boord gehaald. Als de nieuwe Director Channel Sales DACH is Janssen nu verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bij Sophos. Daar moet hij de strategische thema’s gesynchroniseerde veiligheid en kunstmatige intelligentie verder uitwerken en uitbreiden.

Janssen kan terugkijken op een bewogen tijd, vooral de laatste jaren, bij SonicWall: De beveiligingsleverancier, waar hij voor het laatst langere tijd werkte, werd in 2012 gekocht door Dell, maar vervolgens samen met Quest en andere opkopers onder de paraplu van Dell Software Group in het najaar van 2016 weer verkocht aan investeringsmaatschappijen Elliot Management en Francisco Partners. Janssen was sinds juni 2016 regionaal directeur DACH voor de business unit Network Security bij Dell Software en, nadat de beveiligingsleverancier enkele maanden later weer zelfstandig werd, ook als managing director van SonicWall in Duitsland. Voorheen was de manager onder meer verantwoordelijk voor kanaalontwikkeling en marketing bij Symantec Duitsland.

Hij neemt het stokje over van Helmut Nohr, die sinds kort Sales Director Central Europe is bij Arkadin, een in UCC gespecialiseerde dienstverlener die behoort tot de NTT Group, d.w.z. een zusterbedrijf van Dimension Data, NTT Security, E-Shelter en Itelligence.