Beste foto- en videocollage-apps

Foto- en videocollage-apps zijn ontworpen om u te helpen foto’s en video’s te kiezen en te combineren tot één beeld en ze te personaliseren – hier zijn de beste.

Er was een tijd dat het nemen van een foto bijna magisch was en je geduldig moest wachten tot de film ontwikkeld was om te zien hoe de opname eruit kwam te zien. Digitale camera’s hebben de praktijk veel alledaagser gemaakt, terwijl je er ook video’s mee kunt opnemen, maar de echte revolutie kwam toen de camera de mobiele telefoon ontmoette. Sindsdien zijn de functies en prestaties van geïntegreerde camera’s een van de belangrijkste gebieden van concurrentie geworden tussen smartphonefabrikanten, die nu beloven om met minimale inspanning vlekkeloze foto’s en video’s te maken en deze bijna in real time op sociale netwerken te plaatsen en met vrienden of volgers te delen.

Dit heeft een behoefte gecreëerd om foto’s en video’s direct vanaf je smartphone te bewerken, niet alleen door de licht- en contrastinstellingen te veranderen of filters toe te passen, maar ook door beelden naast elkaar te plaatsen om nieuwe, complexe en originele inhoud te creëren. Dit betekent dat u collages kunt maken door verschillende foto’s te kiezen en ze te combineren tot één afbeelding, klaar om te worden opgeslagen, gepost of gedeeld.

Beste fotocollage-apps

Er zijn een aantal apps waarmee u collages kunt maken van afbeeldingen in uw fotogalerij, met een verscheidenheid aan functies en lay-outs waarmee u uw inhoud kunt aanpassen. Van de vele beschikbare opties zijn hier de beste apps om snel en gemakkelijk uw eigen fotocollages te maken:

Lay-out van Instagram

Het valt niet te ontkennen dat de behoefte om opvallende visuele inhoud te maken verband houdt met de wens om beelden te delen via sociale netwerken, met name Instagram, dat van beelden zijn middelpunt maakt. Layout van Instagram is de officiële app van het sociale netwerk en kan worden gebruikt om snel en gemakkelijk collages te maken van de fotogalerij van je mobiele telefoon. Als u de app opent, komt u in de galerij, van waaruit u foto’s kunt selecteren, te beginnen met de meest recente, of ze kunt groeperen per categorie (bv. selfie, portret en panorama) om de selectie te vergemakkelijken. Door de stappen en de vooraf ingestelde suggesties te volgen, met behulp van talloze sjablonen, kunt u een perfecte collage maken, klaar om te posten.

PicCollage

Dit is zeker een van de meest gebruikte en gewaardeerde apps voor het maken van fotocollages. De interface is intuïtief en dus gemakkelijk te gebruiken. In slechts enkele stappen kunt u het aantal, de grootte en het formaat van de foto’s kiezen die u in de collage wilt opnemen, en ze rangschikken in een aantal verschillende rasters, van de meest standaard tot de meest ongewone. De foto’s kunnen naar wens worden gecentreerd en aangepast, evenals de randen en ruimten. Het is ook mogelijk de foto’s op vooraf ingestelde achtergronden aan te brengen, stickers of korte teksten aan de afbeelding toe te voegen en zelfs animaties op te zetten om de gekozen foto’s te animeren. De app is gratis, maar als u zich aanmeldt, krijgt u VIP-toegang, zodat u de advertenties kunt vermijden en exclusieve inhoud kunt ontgrendelen.

Fotor

Een andere populaire fotobewerkingsapp. Als u het collage-gedeelte opent, kunt u eerst een keuze maken uit de sjablonen door te kiezen tussen ‘klassiek’ en ’tijdschrift’. In het eerste deel vindt u de typische voorgeprogrammeerde rasters, variërend van de eenvoudigste tot de meest originele, bijvoorbeeld gerangschikt in de vorm van harten, bloemen of klavertjes vier. Ook bij deze app kunt u de randen en hoeken van het raster wijzigen of arcering toevoegen aan de vakken, en zo het sjabloon aanpassen. In het tijdschriftgedeelte vindt u speciale achtergronden, met tekeningen of belettering, waarin u uw eigen afbeeldingen kunt invoegen. Sommige van de interessantere functies kunnen tegen betaling worden ontgrendeld, maar er is ook een gratis proefversie beschikbaar

PS Express

Wie kent Photoshop niet? Het is waarschijnlijk ’s werelds bekendste en meest gebruikte fotobewerkingssoftware, maar helaas niet bepaald gebruiksvriendelijk voor niet-ingewijden. De PS Express-app bevat daarentegen een aantal gerichte functies om het gebruik te vergemakkelijken. Naast het corrigeren van foto’s en het toepassen van filters, is er ook een hele sectie gewijd aan het maken van fotocollages. Met een beetje ervaring en oefening is het mogelijk om verschillende lay-outs te kiezen en op een zeer creatieve manier veranderingen en effecten toe te voegen. De vooraf ingestelde achtergronden waarop u meer speciale en kleurrijke collages kunt maken, zijn onderverdeeld in thema’s, zoals liefde, reizen, selfie. Collages kunnen ook worden gemaakt op basis van de metagegevens van de foto’s zelf, die ze categoriseren op geografische locatie, datum en tijd. Tegen betaling heeft u toegang tot PS Express Premium, waarmee u speciale functies en inhoud ontgrendelt.

Pics Art

Een fotobewerkingsapp waarmee u onder andere ook prachtige collages kunt maken. Het onderscheidt zich van andere apps van hetzelfde type doordat het nog meer maatwerk mogelijk maakt, dankzij de beschikbaarheid van echt originele effecten. Zodra u uw foto’s hebt gekozen en geordend in een van de verschillende beschikbare rasters, kunt u talrijke speciale filters toepassen om uw beelden een origineel tintje te geven. Als je klaar bent met het maken van je collage, kun je deze opslaan in je privégalerij om hem veilig te bewaren, of je kunt hem meteen delen op je sociale netwerken met behulp van de deelknop.

Beste videocollage-apps

Tot nu toe hebben we een aantal van de beste apps gezien voor het maken van je eigen fotocollages in slechts een paar stappen, die over het algemeen vrij eenvoudig en intuïtief zijn. Smartphonecamera’s kunnen echter ook worden gebruikt om mooie video’s te maken. Het kan nodig zijn multimedia-inhoud, zowel foto’s als video’s, samen te brengen om ze in één enkel, coherent formaat te posten. Met sommige apps kun je dit ook doen, met echt interessante resultaten. Hier zijn de beste apps voor uw eigen foto- en videocollages:

Pich Stitch

Met deze app kunt u verschillende voorgedefinieerde sjablonen gebruiken en filters toepassen. Het grote verschil met andere collage-apps is dat je multimedia-inhoud aan de collage kunt toevoegen en niet alleen foto’s. Het is heel intuïtief te gebruiken en de resultaten kunnen verbluffend zijn.

PicPlayPost

Een andere geweldige app voor multimediacollages is PicPlayPost. Zodra je het hebt opgestart, moet je het sjabloon kiezen als raster waarop je je foto, video of geanimeerde gif-inhoud wilt plaatsen. Op elk van deze inhouden kunnen filters worden toegepast en bovenal kunt u uw collage aanpassen door muziek toe te voegen en het volume te regelen. Elke multimedia-inhoud van de collage kan worden gekoppeld aan een andere soundtrack, zodat u echt originele, gepersonaliseerde en complete posts kunt maken. De interface, hoewel gearticuleerd, blijft vrij intuïtief en stelt iedereen in staat om te proberen een perfecte multimedia-collage te maken, om te delen op alle sociale netwerken.