Marcus Adä verlaat Arrow

Marcus Adä verlaat Arrow ECS na 13 maanden. De distributieprofessional was bij de VAD verantwoordelijk voor de zaken in Midden- en Oost-Europa. Zijn opvolger voor de DACH-regio is Arrow-manager Patrice Roussel.

Na iets meer dan een jaar bij Arrow ECS vertrekt Marcus Adä verrassend bij het bedrijf. De manager, die sinds april 2018 bij de VAD als Vice President Sales leiding heeft gegeven aan de business in Centraal- en Oost-Europa, heeft IT-BUSINESS vandaag geïnformeerd over zijn vertrek. Hij heeft geen informatie verstrekt over de redenen voor deze stap. Er zijn echter geen aanwijzingen dat de wegen in het geschil zijn gescheiden. “Werken voor Arrow was een geweldige ervaring en ik wil deze tijd niet missen,” schrijft de 53-jarige. Hij is ervan overtuigd dat de sterke oplossingsgerichtheid van de wereldwijde VAD “het verschil zal maken in de distributie”.

Met het vertrek van Adä reorganiseert Arrow ECS zijn regionale verantwoordelijkheden. Zijn verantwoordelijkheden in de Duitstalige regio zullen in de toekomst worden waargenomen door Patrice Roussel, die intern overgaat naar de functie van Vice President Sales voor Centraal-Europa bij de distributeur. Deze regio omvat thans DACH en Frankrijk. Zo zullen de plaatselijke directeuren Susanne Endress (Duitsland) en Heribert Karrer (Oostenrijk en Zwitserland) met onmiddellijke ingang aan de directeur rapporteren. Henrik Resting-Jeppesen, die is gepromoveerd tot Regional Sales Director North-East EMEA, zal in de toekomst verantwoordelijk zijn voor Oost-Europa.

Centraal-Europa-baas Roussel is al vijf jaar in dienst bij Arrow ECS. Meest recentelijk was hij als vice-president verantwoordelijk voor de activiteiten in de westelijke regio, die voorheen Frankrijk en de Benelux omvatte. Daarvoor leidde hij strategische vendor allianties op EMEA-niveau. Voordat hij in 2014 bij de distributeur in dienst trad, bekleedde de sales professional de afgelopen drie decennia diverse managementfuncties bij hardware- en softwarefabrikanten, waaronder SAP.

Twee decennia in de distributie

Marcus Adä werkt al meer dan 20 jaar in de distributie. Tot april 2017 werkte hij op Europees niveau voor de VAD Avnet TS, dat in februari van dat jaar werd overgenomen door Tech Data. Daarvoor leidde de manager de business in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Hongarije (DACHH) bij de broadliner Ingram Micro als Vice President. Hij verliet het in Dornach gevestigde bedrijf eind november 2014 in het kader van een reorganisatie. Voordat de manager medio 2013 werd gepromoveerd tot DACHH-baas bij Ingram, was hij sinds eind 2006 verantwoordelijk voor de verkoop van de distributeur in de regio.

Ade’s andere stations omvatten ook de broadliner Tech Data, waar hij tien jaar lang managementfuncties bekleedde. Hij was onder meer algemeen directeur van de Duitse nationale organisatie en de divisie voor toegevoegde waarde TD Azlan.