Hoe je Spotify-wachtwoord opnieuw in te stellen

In dit artikel geven we je een volledige handleiding over hoe je je Spotify-wachtwoord in een paar eenvoudige stappen kunt wijzigen, en wat je moet doen als er iets misgaat.

Het gebruik van Spotify is een steeds populairdere keuze voor het luisteren naar kwaliteitsmuziek van het web. Maar zoals elke onlinedienst vereist het een reeks inloggegevens om het te gebruiken, en nog meer als u voor een abonnement kiest. Daarom is het belangrijk geen banaal en gemakkelijk te raden trefwoord te kiezen, om te voorkomen dat iemand het ontdekt en er misbruik van maakt. Het is vooral belangrijk dat u uw wachtwoord vaak wijzigt om het veilig te houden. Hoe verander ik mijn Spotify wachtwoord?

De procedure voor het wijzigen van je Spotify-wachtwoord

Voordat je begrijpt hoe je je Spotify-wachtwoord kunt wijzigen, is het goed om te weten dat de procedure heel anders kan zijn, afhankelijk van of je toegang hebt tot de dienst via je Facebook-account of via een speciaal account dat speciaal voor dit doel is aangemaakt. In het eerste geval moet je de instellingen op het bekende sociale netwerk aanpassen, terwijl je in het tweede geval alleen de instellingen op je Spotify-account hoeft aan te passen.

Hoe wijzig je je wachtwoord rechtstreeks vanaf Spotify

Diegenen die hun account rechtstreeks op Spotify hebben geopend, moeten eerst via hun browser verbinding maken met de Spotify-dienst en zich aanmelden door hun e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Zodra u bent ingelogd, verschijnt in het menu aan de linkerkant “Wachtwoord wijzigen”. Als u daarop klikt, verschijnt er een formulier dat u moet invullen, waarin u uw huidige wachtwoord opnieuw moet invoeren en vervolgens uw nieuwe wachtwoord, dat u nogmaals moet bevestigen in het veld eronder. Klik op “Stel uw wachtwoord in” om de wijzigingen te bevestigen. Bovenaan de pagina verschijnt een bericht dat aangeeft dat de operatie geslaagd is. Dezelfde stappen kunnen worden uitgevoerd vanaf zowel de PC als de mobiele telefoon.

Hoe wijzig je je Spotify-wachtwoord

Diegenen die zich via Facebook bij de dienst hebben geregistreerd, kunnen hun Spotify-wachtwoord zonder e-mail wijzigen, simpelweg door het wachtwoord op het bekende sociale netwerk te wijzigen. Hoe? U moet verbinding maken met de Facebook-inlogpagina en inloggen met de gebruikelijke sleutel.

U moet dan op uw accountknop klikken, die wordt weergegeven door een pijl die naar beneden wijst. Als u “Instellingen” selecteert, verschijnt in de linkerkolom het item “Beveiliging en toegang”.

Op dit punt moet u, net als voorheen, uw huidige wachtwoord intypen en vervolgens het nieuwe wachtwoord invoeren, dat zo veilig mogelijk moet zijn: het is beter als het naast letters ook cijfers, hoofdletters en misschien enkele speciale tekens bevat. Herhaal het wachtwoord in het onderstaande veld, let op dat u zich niet vergist, en klik vervolgens op “Wijzigingen opslaan”. Op dat moment wordt ook het wachtwoord voor het bijbehorende Spotify account gewijzigd. Dezelfde stappen gelden ook om dit op mobiel te doen.

Het opnieuw instellen van je wachtwoord op Spotify

Er is ook nog een derde optie, namelijk inloggen op Spotify maar je bent je huidige wachtwoord vergeten. Ook dit kan verholpen worden. U moet verbinding maken met de website van de dienst, klikken op “Aanmelden” en vervolgens op de knop “Uw wachtwoord vergeten?”. Voer gewoon uw e-mailadres in, uiteraard het adres dat u bij de registratie hebt gebruikt, of uw gebruikersnaam, en klik op enter. Op dat moment stuurt het systeem een bericht met als onderwerp “Wachtwoord opnieuw instellen” naar de e-mail in kwestie. Open gewoon de e-mail en klik op de link die erin staat. Een nieuwe browserpagina zal dan openen, waar u de nieuwe toegangssleutel moet invoeren die u wenst te gebruiken, klik op “Wachtwoord instellen”, en de operatie zal voltooid zijn. Voor degenen die willen weten hoe ze hun Spotify-wachtwoord vanaf hun mobiele telefoon kunnen wijzigen, zijn de stappen absoluut identiek.

Wat te doen in geval van complicaties

Hoe je je Spotify-wachtwoord kunt wijzigen, is dus relatief eenvoudig. Maar er kunnen onderweg een paar hobbels zijn. Daarom kun je altijd naar de ‘Support’-sectie van Spotify gaan, waar je gedetailleerde richtlijnen vindt voor allerlei taken. Om toegang te krijgen, klikt u op het woord “Support” in het menu bovenaan de pagina en selecteert u de onderwerpen waarover u meer wilt weten en de gegeven antwoorden wilt zien. U kunt ook het zoekveld bovenaan gebruiken en de trefwoorden intypen die verwijzen naar het probleem dat u ondervindt. Tot slot is het ook mogelijk om contact op te nemen met Spotify via het contactformulier, dat ook toegankelijk is via de website van de dienst.