Amazfit onthult zijn nieuwe hoofdtelefoon: hij is Pro, maar goedkoop

Officiële Amazfit Powerbuds Pro, een paar echte draadloze hoofdtelefoons met ANC en een aantal interessante functies voor degenen die fysieke activiteit beoefenen.

Een echt draadloze hoofdtelefoon met ANC, actieve ruisonderdrukking, en een groot aantal functies die zijn ontworpen voor fitness en fysieke activiteit: dit is de nieuwe hardware die de afgelopen uren is aangekondigd door Amazfit, een bedrijf dat is opgericht door Xiaomi en dat al een paar jaar wearables en fitnessapparaten in het algemeen op de markt brengt.

Dingen die belangrijk waren tijdens de pandemie van gesloten sportscholen en trainingen die dicht bij huis moesten worden gedaan, en die vandaag misschien nog belangrijker zijn geworden met de heropening en de bij velen herboren wens om meer over zichzelf na te denken door middel van lichaamsbeweging. Ook de nieuwe Amazfit Powerbuds Pro, TWS-hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking (ANC) en speciale functies voor het monitoren van gezondheid en lichamelijke activiteit, bereiken dit doel. De Powerbuds Pro van Amazfit zijn een hybride van een traditionele draadloze headset en een fitnesstracker, en daarom zijn ze ondanks hun lage prijskaartje “Pro” in het licht van hun mogelijkheden.

Amazfit Powerbuds Pro: technische specificaties

De nieuwe Amazfit Powerbuds Pro hebben geen bijzonder gedurfd ontwerp. Het zijn oordopjes met een in-ear-ontwerp die niet bijzonder omvangrijk zijn, ondanks de extra functionaliteit in vergelijking met een traditionele hoofdtelefoon voor het luisteren naar muziek, het voeren van gesprekken of om te dragen tijdens het sporten. En juist tijdens fysieke activiteit hebben de Amazfit Powerbuds Pro een voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Er is de automatische hardloopdetectie: de Powerbuds Pro zijn in staat om via de versnellingsmeter en geïntegreerde sensoren het moment te herkennen waarop u serieus begint te rennen en pas dan, zonder dat de drager iets hoeft te doen, te beginnen met het monitoren van uw hardloopsessie, terwijl een combinatie van aanrakingen op het aanraakoppervlak van de oordopjes kan beginnen met het meten van uw hartslag zonder dat u uw smartphone uit uw zak hoeft te halen, een belangrijke maatregel in termen van comfort, vooral wanneer u buiten hardloopt, in de winter, en misschien handschoenen aan hebt.

Niet te vergeten dat de Amazfit Powerbuds Pro een aantal functies bevatten die gericht zijn op het beschermen van de gezondheid van de drager, zoals gehoorbescherming, die u waarschuwt wanneer u een te hoog volume hoort en dus mogelijk schadelijk is voor uw gehoor, of detectie van de hoek waaronder de halswervelkolom zit met behulp van een versnellingsmeter, die opnieuw een waarschuwing geeft wanneer u te lang zit zodat u enige beweging in uw nek en hoofd maakt.

Daarnaast heeft elke headset drie microfoons om omgevingsgeluid te detecteren en te scheiden van uw stem tijdens gesprekken, en nogmaals, zoals hierboven vermeld, is er de ANC van maximaal 40 decibel die wordt bereikt door een combinatie van passieve geluidsisolatie van het in-ear-ontwerp en echte ruisonderdrukking.

Er zijn vier modi beschikbaar: binnenshuis voor omgevingen met weinig lawaai, op reis, waarbij typische overdrachtsgeluiden worden onderdrukt maar bijvoorbeeld omroepberichten op luchthavens worden doorgelaten, op het werk, waarbij alles behalve verkeerslawaai wordt uitgefilterd, en ten slotte een adaptieve modus, waarbij de onderdrukking wordt aangepast op basis van wat de microfoons opvangen.

Tot 30 uur autonomie, waarvan 9 uur afkomstig van de oordopjes en 21 uur van de oplaadcase.

Amazfit Powerbuds Pro beschikbaarheid en prijs

Amazfit Powerbuds Pro zijn vanaf 15 juli 2021 te koop voor een catalogusprijs van €129,90.