Iliad, problemen met internationale gesprekken: wat gebeurt er

Sommige gebruikers hebben een anomalie gemeld met hun Iliad-nummer: bij internationale gesprekken valt de lijn net voor 20 minuten weg

Een vreemd probleem teistert Iliad-gebruikers. Wanneer u internationaal belt naar de prefixen die in uw abonnement zijn inbegrepen (d.w.z. gratis internationaal bellen), valt het gesprek net voor 20 minuten plotseling weg. Zonder duidelijke reden. De meesten van u hebben dit waarschijnlijk niet eens opgemerkt, maar het is een anomalie die onze collega’s van UniversoFree hebben ontdekt, naar aanleiding van meldingen van Iliad-klanten.

De exploitant is op de hoogte gesteld van het probleem en is al bezig om het op te lossen. Dit is zeker geen probleem dat miljoenen gebruikers treft, maar het is wel een vreemde anomalie die moet worden opgelost. Nu de roamingtarieven zijn afgeschaft, gebruiken steeds meer mensen hun smartphone voor internationale gesprekken, en aangezien Iliad een van de snelst groeiende operators van de afgelopen jaren is, zal het zeker klanten hebben die voor hun werk naar het buitenland moeten bellen.

Iliad problemen met internationaal bellen: de zaak

Iliad biedt zijn klanten de mogelijkheid om gratis naar bepaalde internationale nummers (alle belangrijke) te bellen, met gebruikmaking van de onbeperkte minuten van hun maandabonnement. Sinds enige tijd melden sommige gebruikers echter een vreemd probleem: internationale gesprekken worden geblokkeerd net voor de 20-minuten grens. De lijn valt weg en de gebruiker wordt gedwongen de persoon die hij/zij opbelde terug te bellen.

De redenen voor deze anomalie zijn niet bekend, maar de exploitant is op de hoogte gebracht en voert de nodige controles uit.

De reden voor deze anomalie is niet bekend, maar de operator is gewaarschuwd en voert de nodige controles uit. We zullen de komende dagen zeker meer informatie hebben.

Wie wordt getroffen door internationale gesprekken van Iliad

Volgens de tests die zijn uitgevoerd door de jongens van UniversoFree, treft de anomalie alle Iliad-klanten die proberen een internationaal gesprek te voeren naar de nummers die in hun telefoonabonnement zijn opgenomen. Het probleem is zeer vervelend en treft uiteindelijk slechts een klein aantal mensen, namelijk alleen degenen die internationale zakelijke gesprekken voeren die langer dan 20 minuten duren. Maar het kan ook gevolgen hebben voor degenen die een buiten Italië gelegen callcenter bellen. En in veel gevallen duren gesprekken met callcenters langer dan 20 minuten.