CeBIT 2014: Wat de tweede beursdag te bieden had

Op de tweede dag van CeBIT 2014 hebben de IT BUSINESS-verslaggevers weer voor u vastgelegd wat interessant, leuk, gek of het overwegen waard was.

Deutsche Messe heeft besloten om zich dit jaar volledig op de vakbezoekers te richten. Jongeren onder de 16 mogen niet op het kermisterrein, de familiedag gaat niet door, consumenten zijn ongewenst. Dit is wat veel exposanten hadden gewild. Maar nu klopt het ook al niet.

In de Hannover-editie van Bild klagen herbergiers en verhuurders over het gebrek aan bezoekers, het stadscentrum is leeg. En ook op het kermisterrein werd geklaagd over het gebrek aan bezoekers.

Niettemin zijn er weer tal van spannende dingen te ontdekken. Bijvoorbeeld, de talrijke voertuigen die als tentoonstellingsstukken dienen. Van Formule 1 bolides tot wegauto's en van futuristische conceptstudies tot landbouwwerktuigen, bijna alles is vertegenwoordigd. IT heeft zijn weg gevonden in en maakt tal van toepassingen mogelijk die op CeBIT zullen worden gedemonstreerd.

Big Data and Security

Het is ook een kunst om gegevensverwerking in de zin van Big Data in een of andere vorm levendig te maken. Dit varieert van de podiumproductie bij IBM tot artistieke lichtinstallaties die door de bezoekers kunnen worden bediend.

Bij Deutsche Telekom heeft de standontwerper zich ook op de kunst gestort - mogelijk geïnspireerd door Christo - en zorgt hij ervoor dat de bezoekers goed beschermd - of: afgeschermd - kunnen passeren. Beveiliging is immers naast big data een ander trendy onderwerp dat bijna overal op CeBIT 2014 terug te vinden is.

Hier de impressies van de eerste beursdag: