Wat Computerlinks van plan is na de overname door Barclays

Het plan van de internationaal actieve investeerder Barclays Private Equity is medio augustus uitgewerkt: Het bezit thans een meerderheidsaandeel in beveiligingsdistributeur Computerlinks. De CEO, Stephan Link, legt uit waar het bedrijf in de toekomst naar toe wil.

De heer Link,

Sinds de oprichting in 1984 is Computerlinks succesvol geweest als distributeur met toegevoegde waarde. In dit land is het bedrijf een tycoon in de distributie van beveiliging, en u bent ook een gevestigde speler geworden op het gebied van server-based computing. Een jaar na de omzetting in een naamloze vennootschap bent u zich gaan begeven op het Europese distributieterrein; Computerlinks is sinds 1999 beursgenoteerd. Toen maakte je de sprong over de Atlantische Oceaan en kreeg het bedrijf voet aan de grond in de VS.

Nu hebt u een investeerder, Barclays Private Equity, aan boord gehaald – en volgt u de trend die nu het tempo in de distributie bepaalt.

En dat niet alleen – u geeft ook uw eigen aandelen uit handen. Met momenteel meer dan 84 procent bezit Barclays de meerderheid in Computerlinks – mits de Europese antitrustautoriteiten hun zegen geven – en heeft het dus ook het voor het zeggen.

Voor de partners is het nu de vraag wat er voor hen verandert? Welke strategische doelstellingen zullen in de toekomst bovenaan de agenda van Computerlinks staan – en wie zal deze bepalen?

Beste groeten

Regina Böckle

Regina Böckle

Editorial Office IT-BUSINESS

——————————————————————-

Antwoord van Stephan Link

Geachte mevrouw Böckle,

de investeerder Barclays Private Equity heeft via de investeringsmaatschappij CSS Computer Security Solutions Erwerbs GmbH een meerderheidsaandeel in Computerlinks AG. Barclays is van plan het management van de Computerlinks Group een belang in de nieuwe structuur aan te bieden. Het huidige management, waaronder Richard Hellmeier en ikzelf, zal aan boord blijven om het wel en wee van de Computerlinks Groep operationeel in goede banen te leiden.

Natuurlijk zal Barclays, als grootste aandeelhouder van CSS, erop toezien dat de resultaten kloppen – maar dat betekent niet dat zij zich moet bemoeien met de operationele activiteiten.

Er verandert dus niets voor de partners van Computerlinks. Dit geldt ook voor de onderwerpen: We blijven ons richten op IT-beveiliging, IT-infrastructuuroplossingen en virtualisatie.

Met Barclays als onze belangrijkste aandeelhouder hebben we het risico uitgebannen dat voor elk beursgenoteerd bedrijf bestaat: te laag gewaardeerd worden en mogelijk overgenomen worden door concurrenten. In dit opzicht hebben we de zaken nu nog beter onder controle dan voorheen.

Daarnaast heeft Computerlinks nu een investering achter de hand die via Barclays kan putten uit een fondsvermogen van enkele miljarden euro’s. Op deze basis kunnen wij onze toekomstige expansie voortzetten, bijvoorbeeld in de Aziatische en Arabische regio’s, maar ook in Oost-Europa. Daarnaast zijn er ook Europese regio’s, zoals de Benelux, waarin wij geïnteresseerd zijn.

Best regards

Stephan Link

Chairman of the Board Computerlinks AG