Seedot Consulting adviseert IT-bedrijven over omzetverhoging

Het onlangs opgerichte adviesbureau Seedot richt zich op middelgrote IT-bedrijven die hun interne processen efficiënter willen maken. Directeur Christoff Wiethoff brengt branchekennis uit eerdere activiteiten mee.

De behoeften van fabrikanten en dienstverleners in de IT-sector verschillen van die van andere bedrijven. Bijgevolg beantwoordt het klassieke managementadvies vaak slechts in onvoldoende mate aan hun eisen. Seedot Consulting, dat begin deze maand werd opgericht, heeft zich tot taak gesteld deze kloof te dichten. Directeur Christoff Wiethoff kent de weg in de IT-sector. Voordat hij bij het nieuw opgerichte adviesbureau aan de slag ging, was hij onder meer sales- en marketingmanager bij de fabrikanten Ferrari electronic en Utimaco Safeware.

“Kleine en middelgrote IT-bedrijven met maximaal 150 werknemers leveren technologisch uitstekend werk – maar vaak wordt er minder aandacht besteed aan het gebied van verkoopprocessen en salesmanagement. Het resultaat zijn omzetcijfers die ver achterblijven bij de prognoses”, aldus Wiethoff. “Het gaat er niet om achter de veranderingen aan te hollen, maar ze actief vorm te geven.”

Daarom stelt de managing director voor om de technische achtergrond aan de verkoop- en marketingkant te optimaliseren door middel van deskundige ondersteuning.