PostePay Down, website en app werken niet: wat is er aan de hand

Honderden meldingen sinds halverwege de ochtend: PostePay en Bancoposta websites en apps laten gebruikers niet inloggen, onmogelijk om rekeningen te controleren en betalingen te doen, ook SPID problemen

Update om 13:10 – De down situatie van PostePay en Bancoposta verbetert, maar het is nog niet helemaal opgelost. Veel gebruikers die door de problemen zijn getroffen, melden dat het eindelijk mogelijk is toegang te krijgen tot hun rekeningen, maar dat onvolledige gegevens worden weergegeven. Het is in ieder geval nog steeds niet mogelijk om transacties uit te voeren of rekeningen te controleren.


Oorspronkelijk artikel

Vandaag, maandag 13 december 2021, is een slechte dag voor gebruikers van PostePay en Bancoposta: sinds ongeveer 11.30 uur stromen de berichten over storingen in het toegangssysteem binnen, waarbij veel gebruikers proberen te achterhalen wat er aan de hand is via de Twitter- en Facebook-profielen van Poste Italiane.

Op dit moment is er nog geen officieel antwoord van Poste Italiane, terwijl gebruikers klagen over een totale blokkering, te beginnen met de onmogelijkheid om toegang te krijgen, met name vanuit mobiele apps: het systeem antwoordt “Authenticatie mislukt”, een andere gemelde fout is “GC01”, zelfs als je toegang probeert te krijgen tot de SPID. Ook aanwezig, maar minder talrijk, zijn de berichten van degenen die geen toegang hebben tot de website van Poste Italiane. Bijgevolg is het onmogelijk om betalingen te verrichten of de rekening te controleren.

Poste Pay Down: geen officieel antwoord

De enige sociale kanalen via welke het mogelijk is om met Poste te communiceren, zijn het Twitter-profiel van Poste.it en de Facebook-profielen van Poste.it en PostePay. Verzoeken om hulp en opheldering over de inefficiënties stromen binnen op alle drie de profielen, maar tot nu toe is er nog geen officiële reactie geweest.

We zullen dit artikel bijwerken zodra er meer informatie beschikbaar is.