Hoe kies je een Micro SD-kaart voor Nintendo Switch

Als je de geheugencapaciteit van je Nintendo Switch wilt vergroten, moet je een compatibele Micro SD-kaart met de juiste kenmerken kopen.

Bijzonder compact en ruim, zeer duurzaam en met hoge prestaties: Micro SD-kaarten zijn een van de meest nuttige stukjes technologie in tijden als de onze, waarin elk van ons een grote hoeveelheid gegevens produceert. En in heel verschillende gebieden. Terwijl veel mensen ze gebruiken om foto’s en video’s op te slaan, kiezen anderen ervoor om deze kleine kaarten te kopen voor gaming.

Er zijn Micro SD-kaarten voor Nintendo Switch, die proberen het gebrek aan intern geheugen van de Nintendo-console te ondervangen. Maar in zo’n overvol landschap van aanbiedingen, welke is dan het meest geschikt? Hoe kiezen we de juiste kaart voor ons? In deze gids zoeken we het samen uit, zodat je kunt genieten van de vele meesterwerken die de “grote N” en softwarehuizen van derden sinds 2017 hebben gemaakt.

Micro SD voor Nintendo Switch: hoe kies je de juiste

De Nintendo Switch, die sinds maart 2017 verkrijgbaar is, heeft een revolutie teweeggebracht in het game-universum. De Kyoto-gigant besloot te kiezen voor een hybride console, die zowel op de TV kan worden aangesloten als ongelooflijke pixel- en polygoonervaringen kan leveren in draagbaarheid, net alsof het een smartphone of een van de oude handhelds op de markt was. En hoewel het waar is dat het tijdens zijn levenscyclus een aantal first-party meesterwerken van buiten de ‘grote N’ heeft uitgebracht, is het interne geheugen van slechts 32 GB niet genoeg om ze allemaal op te slaan en te installeren.

Daarom vertrouwen velen op Micro SD-kaarten voor de Nintendo Switch en de meer recente Nintendo Switch Lite, waarmee de interne opslagruimte van het Japanse platform onmiddellijk wordt uitgebreid. Er zijn niet veel mogelijkheden om uit te kiezen, maar er zijn wel een paar belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij je aankoop.

Capaciteit

Het eerste aspect waar je rekening mee moet houden bij een Micro SD-kaart voor Switch is natuurlijk de capaciteit: hoe groter deze is, hoe meer games je kunt downloaden. De hybride van het Super Mario-bedrijf ondersteunt Micro SD-kaarten tot 2 TB, maar die zijn momenteel niet verkrijgbaar. De Micro SD-kaarten van 1 TB zijn te groot, dus u kunt het beste voor iets daartussenin gaan. Als je een triple-A-gamer bent, ga je voor een kaart van 128 GB of meer, terwijl je voor indiegames genoeg hebt aan een kaart van 16 tot 64 GB.

Snelheid

Snelheid heeft betrekking op de snelheid waarmee gegevens van de kaart naar je console worden overgebracht. Dit betekent dat hoe hoger deze waarde is, hoe sneller spellen worden geïnstalleerd, geladen en uitgevoerd. Voor een optimale game-ervaring moet een Micro SD-kaart voor Nintendo Switch een overdrachtssnelheid van minstens 1000MB per seconde halen.

Merk

Niet alleen dat, maar ook het merk is een belangrijke factor die onze keuze kan beïnvloeden. Natuurlijk hebben alle grote fabrikanten nu een reeks producten die compatibel zijn met de hybride made in Japan. Als je echter op zoek bent naar een duurzame Micro SD-kaart voor Switch en niet genoeg budget hebt, raden we je aan een officiële kaart te kiezen of een kaart van een van de bekendste en betrouwbaarste geheugenkaartmerken.

Welke SD-kaart voor Nintendo Switch moet je kiezen

Nu we de parameters hebben vastgesteld waarmee we rekening moeten houden, is het tijd om uit te zoeken welke Micro SD-kaarten voor Nintendo Switch die momenteel in de aanbieding zijn, de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Allereerst de officiële, die door SanDisk in samenwerking met Nintendo zelf zijn gemaakt: er zijn verschillende capaciteiten en allemaal zijn ze krachtig, zodat u content kunt toevoegen van 64 GB tot 512 GB met een gegevensoverdrachtsnelheid tot 1000 MB per seconde.

Een bijzonder waardevol alternatief is de Micro SD Evo Select van Samsung, met 512 GB extra opslagruimte, ook tegen een tamelijk betaalbare prijs en met een ongebruikelijke weerstand. De lijst met de beste SD-kaarten voor Switch eindigt met de Kingston Micro SD XC, een van de goedkoopste in de aanbieding en met opslaggroottes variërend van 16 tot 512 GB.